>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

EXPERTIZĂ: Poarta de intrare în Timişoara, care a strivit un tânăr în timp unei furtuni, s-a prăbuşit pentru că nu s-au luat măsuri de siguranţă


Poarta de intrare în Timişoara, care a căzut în timpul furtunii puternice din septembrie şi a omorât un tânăr, s-a prăbuşit pentru că “nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”, se arată în expertiza solicitată de Inspectoratul de Stat în Construcţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Expertiza în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara de pe Calea Lugojului, în timpul furtunii din 17 septembrie, a fost realizată de expertul tehnic Victor-Radu Marinov, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcţii.
Victor-Radu Marinov a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că sunt trei factori care au determinat prăbuşirea porţii de intrare în Timişoara.
“Nu există o cauză unică, nu există o singură cauză care să spunem că este cea care a determinat prăbuşirea porţii, este un cumul de cauze, un cumul de factori. Deci, sunt mai mulţi factori au contribuit la slăbirea acestei construcţii şi a căzut. În primul rând, s-a plecat de la prima proiectare, care s-a făcut în anii ‘80, care a fost mai slabă, nu a fost prevăzută pentru un vânt foarte puternic. Pe urmă, în anul 2014 (n.r. poarta a fost reabilitată de Primăria Timişoara în perioada 2014 - 2015), s-a majorat suprafaţa expusă, s-au înlocuit literele care erau cu altele şi s-a mărit starea de obturare, poarta a devenit şi mai vulnerabilă. Şi al treilea motiv este că a venit un vânt care a depăşit viteza cu care se calculează la vânt construcţiile aici în zona Timişoarei. Toate aceste trei cauze au dus la pierderea rezistenţei porţii”, a afirmat expertul tehnic.Victor-Radu Marinov a afirmat că expertiza arată faptul că “într-o anumită măsură, cam toţi au greşit, nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare”.
Expertiza în cazul prăbuşirii porţii de intrare în Timişoara a fost predată Inspectoratului de Stat în Construcţii în această săptămână.
Poarta de intrare în Timişoara, de pe Calea Lugojului, s-a prăbuşit în timpul furtunii puternice din data de 17 septembrie, şi a omorât pe loc un tânăr de 24 de ani, aflat într-o maşină. Poarta a fost construită în urmă cu 37 de ani şi modernizată în urmă cu doi ani, lucrare pentru care Primăria a plătit unei firme locale peste 50.000 de euro.
Tânărul care a murit strivit de poarta de la intrarea în Timişoara se numea Vlad Baici şi era student în ultimul an la Facultatea de Medicină dentară.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu