>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fost procuror DNA, despre dosare: Ultimul cuvânt îl avea întotdeauna doamna consilier Tiţian


Un fost procuror DNA susţine, în discuţia avută cu inspectorii judiciari care au făcut controlul la parchetul anticorupţie, că "nicio decizie privind strategia de urmat într-un dosar penal" nu era luată fără acordul consilierei şefei DNA, judecătorul Dana Tiţian.

Magistratul povesteşte că şedinţele săptămânale erau prezidate de Laura Codruţa Kovesi, împreună cu judecătorul Dana Tiţian, consilier al şefei DNA.
"În cazul absenţei doamnei procuror şef direcţie, şedinţa era prezidată de doamna consilier Dana Tiţian, se arată în raportul Inspecţiei Judiciare întocmit după controlul la DNA", potrivit unor documente din raportul Inspecţiei Judiciare, publicate de luju.ro.
Potrivit documentelor, magistratul susţine că era acordată o atenţie deosebită dosarelor aflate pe rolul instanţelor, cu impact mediatic, în care "erau cercetaţi/judecaţi oameni care au ocupat funcţii importante", discutându-se strategia de urmat în respectivele cauze, problemele întâmpinate fiind comunicate şefilor de secţie, după care Danei Tiţian şi şefei DNA."Perceptia mea subiectivă a fost că ultimul cuvânt îl avea întotdeauna doamna consilier Tiţian, nicio decizie privind strategia de urmat într-un dosar penal nefiind luată fără acordul acesteia. (..) Deşi, formal, se purtau discuţii şi se efectuau analize pe dosare, toţi cei implicaţi expunându-şi punctul de vedere, cu toate acestea punctul de vedere decisiv aparţinea doamnei consilier Dana Tiţian, fiind însuşit ca atare de doamna procuror şef direcţie Laura Codruţa Kovesi. Nu cunosc nicio situaţie în care doamna procuror şef Kovesi să fi avut un punct de vedere diferit, pe o anumită problema de drept, de doamna consilier Tiţian", menţionează sursa citată.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu