>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu, condamnată pentru luare de mită, eliberată condiţionat


Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu a fost eliberată condiţionat, în urma unei decizii definitive a Tribunalului Prahova. Aceasta era încarcerată la Penitenciarul Târgşor unde ispăşea pedeapsa de şapte ani de închisoare pentru că ar fi luat mită de la Dinel Staicu.

Potrivit portalului instanţelor, judecătorii Tribunalului Prahova au decis să admită contestaţia formulată Veronica Cîrstoiu.
Astfel, magistraţii au admis şi propunerea de liberare condiţionată făcută de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate.
„Desfiinţează sentinţa atacată şi soluţionând cauza (...) admite propunerea de liberare condiţionată, formulată de Comisia de individualizare a pedepselor privative de libertate, privind persoana condamnată Cîrstoiu Veronica. Dispune punerea în libertate condiţionată a condamnatei (...) dacă nu este arestată sau reţinută în altă cauză”, arată sentinţa.Decizia este definitivă şi a fost pronunţată în data de 17 octombrie.
Veronica Cârstoiu, fost magistrat, a fost condamnată definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vara anului 2016, la şapte ani de închisoare, după ce a fost acuzată că a primit aproximativ 630.000 euro mită de la omul de afaceri Dinel Staicu. Banii i-ar fi primit pentru a-i anula omului de afaceri o pedeapsă.
Procurorii DNA au arătat, în rechizitoriul trimis instanţei, că, în cursul lunii februarie 2012, judecătoarea Veronica Cîrstoiu ar fi primit, prin intermediul unui avocat, aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a pronunţa, împreună cu ceilalţi doi membri ai completului de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti, o soluţie de admitere a contestaţiei în anulare formulate de Dinel Staicu, în dosarul în care acesta fusese condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor.
Potrivit anchetatorilor, pentru a ascunde modul în care a primit cei aproximativ 630.000 de euro, judecătoarea Cîrstoiu „a determinat-o pe sora sa să schimbe o parte din banii primiţi sub formă de mită (prin cumpărare pe numele surorii sale, la data de 12 septembrie 2012, a unui apartament în Bucureşti, la preţul de 636.642,8 lei)”.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu