>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gabriel Oprea, audiat la DNA: Am dat declaraţii în legătură cu accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. Am spus adevărul


Fostul vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a venit, vineri seara, pentru a fi audiat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Gabriel Oprea a declarat, după ce a ieşit din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că a dat declaraţii în dosarul penal privind moartea poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier spunând că a spus adevărul.
„Am dat declaraţii în legătură cu accidentul în care a murit poliţistul Bogdan Gigină. Am spus adevărul. Adevărul este că sunt nevinovat, eram în timpul serviciului. Din păcate, poliţistul a căzut în cele trei gropi care nu erau semnalizate corect, nu erau semaforizate”, a spus Oprea.
Fostul ministru a precizat că nu a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că dosarul a fost trimis în judecată.„Dosarul încă se află în faza de urmărire penală. (...) Este un dosar complex. Domnul Gabriel Oprea are o calitate specială. La doi ani de zile suntem în faţa unui act procedural pe care l-am dorit, pe care l-am scontat, despre care putem spune că e o reuşită în dosar”, a spus avocatul familie Gigină, Daniel Ionaşcu, vineri seara.
Conform DNA, la momentul producerii accidentului, victima Gigină Bogdan-Cosmin făcea parte dintr-un dispozitiv de însoţire al ministrului Oprea Gabriel.
„Acest dispozitiv, asigurat de către Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, era format dintr-un motociclist rutier (victima Gigină Bogdan-Cosmin) şi un echipaj format dintr-un ofiţer şi un agent de poliţie aflaţi într-un autoturism de poliţie rutieră. Acest dispozitiv preceda în trafic autoturismul în care se afla ministrul Oprea Gabriel. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuinţa sa situată în cartierul Cotroceni", susţin procurorii.
Potrivit DNA, din probele de la dosar ar rezulta indicii că „încălcând dispoziţiile legale care reglementează însoţirea demnitarilor, ministrul de interne Oprea Gabriel a dispus, pentru sine, să beneficieze de însoţire cu echipaje de poliţie rutieră cu titlu permanent, ca aceste echipaje să fie formate atât dintr-un autoturism de poliţie rutieră (un agent şi un ofiţer de poliţie rutieră), cât şi dintr-o motocicletă a poliţiei rutiere”.
Gabriel Oprea, în calitate de ministru, realiza în medie cinci deplasări zilnice pe parcursul cărora era însoţit de echipaje ale poliţiei rutiere, numărul fiind "de aproximativ trei ori mai mare decât cele realizate în aceeaşi perioadă pentru însoţirea preşedintelui României şi de aproximativ două ori mai mare decât cel corespunzător prim-ministrului, demnitari îndreptăţiţi la însoţire permanentă conform prevederilor legale", explică DNA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu