>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iaşi: Peste 60.000 de porţii de sarmale au fost împărţite pelerinilor, de Sfânta Parascheva


Peste 60.000 de porţii de sarmale au fost împărţite, sâmbătă la prânz, pelerinilor sosiţi la Iaşi, la hramul Cuvioasei Parascheva. Oamenii au primit şi apă, vin sau sucuri şi au aşteptat minute în şir să le vină rândul pentru a primi câte o porţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Porţiile cu sarmale, care au fost împărţite pelerinilor au fost pregătite încă de joi de mai multe instituţii subordonate Primăriei Iaşi, dar şi de restaurante din oraş. Masa pelerinilor a început cu o scurtă slujbă de sfinţire, oficiată şi în prezenţa primarului Mihai Chirica.
„Ne continuăm tradiţia bună de a răsplăti efortul pelerinilor care au venit la Iaşi. Fără ei, aceste sărbători nu şi-ar avea sensul”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Anul acesta sarmalele au fost cu carne, pentru că Hramul Cuvioasei Parascheva nu a căzut într-o zi de post. Credincioşii au primit, pe lângă mâncare, vin, apa şi sucuri.Pentru prepararea sarmalelor au fosst folosite o tonă de varză, 450 de kilograme de carne tocată, 140 de kilograme de orez, 50 de litri de ulei, 50 de kilograme de bulion şi sute de kilograme de legume. Toate aceste ingrediente au fost cumpărate de Direcţia de Asistenţă Comunitară din cadrul primăriei din Iaşi pentru 20.000 de sarmale.
Restul de 40.000 de sarmale au fost pregătite de alte institutitii din Iaşi.
De marţi, peste 150.000 de credincioşi s-au închinat la racla cu moaşteleSfintei Cuvioase Parascheva.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu