>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

”Lupoaica lui Traian” din faţa Muzeului de Istorie din Bucureşti a rămas fără coadă. Ce au anunţat autorităţile în urmă cu scurt timp


Primăria Capitalei anunţă că, prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, a iniţiat procedurile de reîntregire a monumentului Împăratului Traian, vandalizat pe 29 septembrie.


"În ziua de 29 septembrie 2017, acest monument a fost vandalizat prin ruperea cozii Lupoaicei, parte componentă a statuii. După recuperarea elementului artistic, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic a iniţiat în regim de urgenţă procedurile de reîntregire a monumentului de for public contractând o firmă de specialitate care să execute operaţiile de lipire, cizelare şi patinare a monumentului. Aceste lucrări se vor executa în regim de urgenţă pentru readucerea monumentului în circuitul turistic al Municipiului Bucureşti, având în vedere importanţa turistică şi simbolică a acestui monument de for public", arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis luni MEDIAFAX.
Potrivit PMB, elementul artistic a fost recuperat, vineri, de un poliţist de la Secţia 10 Poliţie. Acesta l-a predat Jandarmeriei Române, instituţie care se coupă cu paza la Muzeul Naţional de Istorie a României.Monumentul de for public Împăratul Traian, al căruit autor este Vasile Gorduz, a fost realizat în dublu exemplar la Sevilla, Spania, şi Bucureşti a fost amplasat în anul 2011 pe Calea Victoriei, pe scările Muzeului Naţional de Istorie a României.
Primăria Capitalei precizează că acesta reprezintă un simbol al latinităţii şi europenismului.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu