>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

MAI atenţionează: Urmează o perioadă cu vreme severă. Ce trebuie să facă ŞOFERII pentru a evita amenzile


Ministerul Afacerilor Interne (MAI) atenţionează cetăţenii că urmează o perioadă cu vreme severă, precizând că toţi conducătorii auto să se intereseze din timp asupra condiţiilor de trafic, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.
MAI: Atenţionăm cetăţenii că urmează o perioadă cu vreme severă. Conducătorii auto să se intereseze din timp asupra condiţiilor de trafic
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), începând de duminică, de la ora 10.00, până luni, la ora 23.00, se va înregistra vânt puternic şi ninsori viscolite pentru toate zonele montane.
Totodată, ANM a emis o avertizare Cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitaţii mixte în nord, nord-vest şi centru pentru acelaşi intervalul de timp.„Efectivele Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţie şi jandarmerie din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităţilor. Conducerea MAI a solicitat în această dimineaţă (sâmbătă - n.red.) prefecţilor din judeţele vizate de atenţionările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situaţii de urgenţă, asigurând permanenţa la comanda judeţului”, precizează sursa menţionată.
Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condiţiilor meteo şi rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă şi să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a poliţiştilor prezenţi la faţa locului.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi informaţii despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundaţii, MAI recomandă persoanelor să descarce aplicaţia DSU.
Din cauza condiţiilor meteo, DN7C- Transfăgărăşan se închide de sâmbătă, începând cu ora 15.00.
„La această oră, se acţionează cu un utilaj de deszăpezire pentru deblocarea a 12 maşini aflate în zona Bâlea Lac pe DN7C pentru a le conduce pe DN 1. Persoanele din maşini sunt în afara oricărui pericol”, conform comunicatului de presă.
La nivelul Ministerului Afacerilor Interne este activat Centrul Naţional de Conducere Integrată care monitorizează orice situaţie de urgenţă pentru ca intervenţiile din teren să se desfăşoare în condiţii optime.
Ministrul afacerilor interne este permanent informat de evoluţia situaţiei din ţară.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu