>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Educaţiei, despre auxiliare: Eu nu sunt convins că astăzi tot ce se fotocopiază şi se foloseşte în şcoală este în regulă


Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că problema auxiliarelor trebuia clarificată încă de acum şase ani, precizând că nu este convins că astăzi tot ce se fotocopiază şi se foloseşte în şcoală este conform cu programa şcolară.

"Auxiliarele trebuiau clarificate de şase ani, din 2011, că aşa scria în lege. Sunt auxiliare didactice şi auxiliare curriculare. Auxiliarele curriculare care, în general, sunt în zona resurselor deschise pot fi folosite de oricine, dar, în acelaşi timp, voi susţine ca tot ceea ce intră în unitatea şcolară pe cele două canale dacă vreţi - asociaţiile de părinţi şi contabilitatea şcolii- să fie certificat din punct de vedere al calităţii. Nu orice. Eu nu sunt convins că astăzi tot ce se fotocopiază, tot ce se foloseşte la şcoală este în regulă din punct de vedere al programei şcolare", a declarat ministrul Educaţiei Naţionale.
Liviu Pop a mai spus că, în momentul de faţă, există o listă a tuturor auxiliarelor autorizate de ministerul Educaţiei Naţionale, iar de celelalte auxiliare care sunt folosite în şcoală răspund cei care le folosesc.
Ministerul Educatiei Naţionale a aprobat utilizarea a 3.361 de auxiliare didactice, potrivit datelor transmise de instituţie. Alte 1.464 (227 pentru nivelul preşcolar, 790 pentru primar, 316 pentru gimnazial, 130 pentru liceal şi 1 pentru postliceal) de auxiliare sunt în acest moment în procedură de aprobare.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu