>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul japonez al Apărării: Ameninţarea din Coreea de Nord a ajuns la un nivel critic şi iminent


Ameninţarea din partea Coreei de Nord a ajuns la "un nivel critic şi iminent", iar Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud trebuie să abordeze situaţia, a declarat luni ministrul japonez al Apărării, Itsunori Onodera, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Onodera s-a întâlnit cu secretarul american al Apărării, James Mattis, şi cu ministrul sud-coreean al Apărării, Song Young-Moo, în cadrul unei conferinţe în Filipine.
"Ameninţarea din partea Coreei de Nord a crescut la un nivel fără precedent, critic şi iminent. Prin urmare, trebuie să avem răspunsuri calibrate şi diferite pentru a răspunde la acest nivel de ameninţare", a spus Itsunori Onodera.
Song Young-Moo a subliniat că "atitudinea provocatoare a Coreei de Nord se înrăutăţeşte tot mai mult". James Mattis a criticat din nou testele nucleare şi balistice efectuate de regimul de la Phenian, spunând că "ameninţă securitatea regională şi globală".Miniştrii Apărării din Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) şi-au exprimat, prin intermediul unui comunicat, "îngrijorarea serioasă" faţă de programele nord-coreene privind rachetele balistice şi nucleare, cerând Phenianului să-şi îndeplinească obligaţiile internaţionale şi să reia dialogul.
"Subliniem necesitatea de a menţine pacea şi stabilitatea în regiune, facem un apel la prudenţă şi la reluarea dialogului pentru înlăturarea tensiunilor din Peninsula Coreeană", se mai arată în comunicatul ASEAN.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu