>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Justiţiei din Spania: Madridul va utiliza toate mijloacele pentru a restabili ordinea în Catalonia. Poliţia spaniolă s-a comportat exemplar


Rafael Catala, ministrul spaniol al Justiţiei, a afirmat, luni, că Guvernul de la Madrid va utiliza toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a restabili ordinea constituţională în Catalonia, adăugând că Poliţia spaniolă s-a comportat exemplar, relatează Bloomberg.

”Întotdeauna am spus că vom folosi orice mijloace legale, toate mecanismele şi prerogativele Guvernului”, a afirmat Catala, într-un interviu acordat pentru postul TVE.
Ministrul spaniol al Justiţiei a lăudat operaţiunile Poliţiei Naţionale, afirmând că poliţiştii s-au comportat ”exemplar”, că răspunsul lor a fost proportional şi că nu au folosit violenţa în mod nejustificat.
Întrebat dacă ia în considerare activarea articolului din constituţia Spaniei care prevede suspendarea autonomiei regiunii Catalonia, Catala a precizat că responsabilitatea Guvernului este de a rezolva toate problemele şi de a se asigura că principiul supremaţiei legii nu este încălcat în nicio regiune spaniolă.Guvernul regiunii autonome Catalonia a anunţat, luni, că 90% dintre catalani s-au pronunţat în favoarea independenţei faţă de Spania în cadrul referendumului din 1 octombrie, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi. În ziua desfăşurării referendumului, cel puţin 890 de persoane au fost rănite în urma confruntărilor violente dintre alegători şi Poliţia spaniolă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu