>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Răzvan Cuc: Angajaţii Tarom care vor fi disponibilizaţi nu vor mai primi 18 salarii


Angajaţii disponibilizaţi de compania Tarom nu vor mai fi plătiţi cu 18 salarii, ci doar cu 8 salarii, ca urmare a încheierii contractului colectiv de muncă, iar restructurările pot începe din acest an, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.
„Încercăm să aplicăm restructurările din acest an. Lucrează la acest lucru Direcţia comercială cu directorul economic. S-a încheiat contractul colectiv de muncă în cursul zilei de vineri, un contract mai favorabil companiei în sensul că pentru eventuale puneri pe liber a unor angajaţi nu se vor mai plăti 18 salarii, ci în jur de 8 salarii – sunt măsuri benefice pentru companie în momentul de faţă” a spus Cuc.
El a arătat că Tarom a intrat într-un „amplu proces de reorganizare” al întregii companii şi a criticat existenţa unui număr "foarte mare" de angajaţi.
„Sunt nemulţumit de numărul mare - am spus tot timpul. Indiferent ce ar face Tarom, cu 2000 de angajaţi nu poate să îşi justifice cheltuielile. Fără o restructurare făcută foarte bine pentru numărul de aeronave pe care îl are acum, 23, nu va putea închide pe cifră pozitivă. Ştiu că vor fi discuţii, nemulţumiri în rândul oamenilor, dar este singura soluţie pentru a se redresa”, a mai spus Cuc.
El a mai arătat că marţi a fost reunit CA al Tarom, unde, pentru 30 de zile, i s-a acordat funcţia de director general Danielei Dragne, care are o vechime de 11 ani în companie şi care a fost reprezentanta Tarom la Tel Aviv.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu