>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Partidul Comunist chinez semnalează intenţia de menţinere pe termen lung a doctrinei Xi Jinping


Preşedintele Chinei, Xi Jinping, reales miercuri la conducerea Partidului Comunist, probabil va încerca să fie un lider politic influent în următorii ani, în contextul în care doctrina sa a fost introdusă formal în platforma ideologică.

Partidul Comunist chinez a adoptat un amendament prin care introduce ideologia lui Xi Jinping printre principiile politice, acordându-i practic actualului lider un statut similar celui pe care îl au Mao Zedong şi Deng Xiaoping.
Doctrina lui Xi Jinping pune accent pe consolidarea sistemului centralizat, acordând un rol din ce în ce mai mare Partidului Comunist în toate activităţile politice, economice şi sociale. De asemenea, actualul preşedinte pledează pentru o abordare dură a Chinei în materie de probleme de securitate şi în relaţiile externe.
În discursul rostit la Congresul Partidului Comunist, Xi Jinping a promis continuarea reformelor economice iniţiate acum zeci de ani de Deng Xiaoping. "Vom continua reformele şi politicile de transparenţă, le vom consolida. Am convingerea că marea întinerire a naţiunii chineze va deveni realitate", a spus actualul lider de la Beijing.Partidul Comunist chinez nu a desemnat un potenţial succesor al lui Xi Jinping, sugerând astfel intenţia de a-l menţine într-un rol influent şi după noul mandat. Preluarea la nivel formal a ideilor sale politice în doctrina partidului unic semnalează intenţia liderilor comunişti de la Beijing de a menţine mulţi ani linia doctrinară actuală.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu