>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Primele rezultate EXIT POLL în urma alegerilor din AUSTRIA. Sebastian Kurz, pe cale să devină cel mai tânăr şef de guvern din lume


Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, se clasează pe primul loc, cu un scor cuprins între 30 şi 33% din voturi, în scrutinul parlamentar din Austria, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Formaţiunea Partidul Popular (ÖVP), condusă de Sebastian Kurz, este creditată cu 31% din preferinţele de vot, potrivit unui sondaj realizat la ieşirea de la urne de Institutul ARGE, informează publicaţia Kurier.
Pe locul al doilea se clasează formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ), cu 27,6%, urmată de Partidul Social-Democrat (SPÖ, centru-stânga), al cancelarului Christian Kern, cu 25,6%.
Partidul liberal NEOS (Noua Austrie şi Forumul Liberal) este creditată cu 5,8%, Verzii (progresism social) cu 4,2%, iar mişcarea lui Peter Pilz (stânga) cu 3,2%.Prezenţa la urne a fost de 79,2%.
Un alt sondaj, efectuat de Institutul SORA, creditează Partidul Popular (ÖVP) cu 30,3% şi Partidul Libertăţii cu (FPÖ) cu 26,9%. Partidul Social-Democrat (SPÖ) este creditat cu 26,2%, NEOS cu 5,3%, Verzii cu 4,8%, iar mişcarea lui Peter Pilz 4,2%.
Conform altui sondaj, difuzat de site-ul de ştiri VOL.at, Partidul Popular (ÖVP) a obţinut 33%, Partidul Libertăţii (FPÖ) 27,6%, iar Partidul Socialist (SPÖ) 25,5%. Partidul NEOS este creditat cu 5,8%, Verzii cu 4,2%, iar mişcarea PILZ cu 3,2%.
Sebastian Kurz, ministrul de externe al ţării, în vârstă de 31 de ani, a zdruncinat politica austriacă de când este la conducerea Partidului Poporului, formaţiune de centru-dreapta, promiţând să „revigoreze un sistem sclerotic”.
Acesta conduce în sondajele de opinie înainte de alegeri. Datorită popularităţii ridicate a lui Sebastian Kurz, Partidul Libertăţii din Austria (FPOe) a coborât de pe primul loc în sondajele de opinie. Oponenţii săi politici spun că a adoptat o parte din politicile negative şi un comportament anti-imigrare, ca parte a unei agende care a perturbat unii aliaţi ai UE.
Kurz este din decembrie 2013  ministru de externe al Austriei. La data preluării mandatului avea numai 27 de ani şi era cel mai tânăr ministru de externe din Europa. A intrat în politică încă din adolescenţă şi a fost nevoit să îşi întrerupă studiile la Drept pentru a urma această carieră. În 2013 a preluat funcţia de secretar de stat pentru integrarea imigranţilor.
Dacă va câştiga alegerile, Kurz, care vizează funcţia de cancelar, va deveni cel mai tânăr şef de guvern din lume.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu