>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Se va întoarce să slujească în biserică? Cristian Pomohaci află astăzi decizia Mitropoliei Ardealului, unde se judecă contestaţia la excluderea sa


Cristian Pomohaci a ajuns, joi, cu puţin înainte de ora 10 la Mitropolia Ardealului, unde se judecă apelul la excluderea sa din biserică, la intrare fiind întâmpinat de mai mulţi credincioşi care i-au transmis că îl susţin, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat că a racolat un minor în scopuri sexuale, a fost caterisit în şedinţa Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Alba Iuliei, iar joi, la Sibiu, Pomohaci încearcă să îi convingă pe preoţii din Consistoriul Mitropolitan că este nevionovat.
Întrebat, la intrarea în birourile Mitropoliei Ardealului dacă se simte vinovat, Pomohaci a spus doar „Doamne ajută”, refuzând să facă declaraţii.
Cristian Pomohaci a fost aşteptat de mai mulţi credincioşi care i-au transmis că îl susţin.Fostul preot a ajuns la Sibiu cu puţin înainte de ora 10, iar şedinţa de judecată în cadrul Consitoriului Mitropolitan va dura câteva ore.
Dacă reprezentanţii Consistoriului Mitropolitan îi vor da dreptate lui Cristian Pomohaci, acesta va putea rămâne preot, însă dacă decizia îi va fi nefavorabilă, rămâne în vigoare caterisirea, decisă la Alba Iulia în 27 iulie 2017.
În urmă cu două săptămâni, Cristian Pomohaci a venit la aceeaşi instanţă de judecată preoţească, însă în 19 septembrie a cerut timp pentru studierea dosarului.
În funcţie de hotărârea care va fi adoptată în acest caz de Consistoriul Mitropolitan, Cristian Pomohaci poate face recurs, la Consistoriul Superior Bisericesc.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu