>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Şedinţă ALDE în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu/ Vosganian: Viorel Ilie are votul nostru de susţinere. Nu intenţionăm să revenim asupra lui


Liderii ALDE s-au întrunit, marţi, într-o şedinţă, în contextul în care premierul Mihai Tudose a anunţat, luni seara, că urmează o remaniere, printre cei vizaţi fiind şi Viorel Ilie, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Potrivit unor surse din interiorul ALDE, liderii partidului nu vor accepta remanierea lui Viorel Ilie, vicepreşedinte ALDE şi ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ameninţând chiar cu retragerea sprijinului parlamentar pentru Executivul condus de Mihai Tudose.
”Dacă Mihai Tudose îl dă afară pe Viorel Ilie, înseamnă că vrea să rupă coaliţia de guvernare, aşa că Gavrilescu demisionează instant şi ieşim de la guvernare. Înseamnă că îşi permit să piardă votul nostru”, au mai precizat sursele.
Şedinţa se desfăşoară în biroul lui Călin Popescu Tăriceanu de la Senat. Printre cei absenţi se numără vicepremierul Graţiela Gavrilescu şi ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie.Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, este plecat în Cehia, urmând să se întoarcă în ţară miercuri seara.
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.
Vosganian: Viorel Ilie are votul nostru de susţinere. Nu intenţionăm să revenim asupra lui
Purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian, a declarat, marţi, partidul a dat un vot de susţinere pentru ministrul Viorel Ilie şi nu intenţionează să revină asupra lui, iar orice remaniere poate fi făcută prin consultarea coaliţiei de guvernare.

”În ceea ce-l priveşte pe ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, acum două săptămâni ALDE, prin vot, a reconfirmat încrederea pentru ministrul nostru. Faţă de votul acela nu s-a întâmplat nimic şi nu intenţionăm să revenim asupra lui. În plus, acest vot al nostru şi încrederea acordată ministrului a fost reconfirmată şi de votul din Senat. Privind ipoteza remanierii, procedurile interne ale coaliţiei de guvernare spun limpede că orice remaniere se face în urma propunerilor pe care primul ministru le prezintă în faţa coaliţiei de guvernare. Neexistând până acum o astfel de propunere, pentru noi această posibilă remaniere rămâne doar o ipoteză pe care a prezentat-o primul ministru”, a declarat purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian.
El a ţinut să reamintească faptul că guvernul este în funcţie în urma susţinerii politice a coaliţiei de guvernare.
”Este firesc ca orice posibilă remaniere să se facă în urma prezentării de către primul ministru în faţa coaliţiei a motivelor care îl determină să facă o anumită selecţie în ceea ce priveşte miniştrii”, a mai spus Vosganian.
El a precizat că între ALDE ŞI PSD nu au existat discuţii, iar o întâlnire va avea loc după ce liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, se va reîntoarce în ţară.
Întrebat dacă totuşi premierul Mihai Tudose va anunţa remanierea lui Viorel Ilie, atunci a spus că are sentimentul că cel care doreşte ruperea coaliţiei este chiar Mihai Tudose.
Varujan Vosganian a menţionat că poziţia prezentată a fost discutată cu preşedintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu. El a refuzat să precizeze dacă ALDE va părăsi guvernarea în cazul în care Mihai Tudose anunţă remanierea celor cinci miniştri.
Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seara, la Antena 3, că a invocat posibilitatea de a demisiona de la conducerea Guvernului, într-un cerc restrâns, de numai câteva persoane, Tudose precizând, totodată, că relaţia nu Dragnea nu este ”într-un moment fericit”.
Potrivit unor surse din interiorul ALDE, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, le-a transmis colegilor de partid că, dacă îi cer, el este dispus să părăsească funcţia guvernamentală, urmând să rămână senator.
”Ne-a spus că premierul nu l-a anunţat înainte de a face anunţul privind remanierea sa”, au mai spus sursele.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu