>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Shhaideh, la sediul DNA, despre demisie: Decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx


Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la sediul DNA, că decizia privind o eventuală demisie va fi comunicată joi, în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD. Shhaideh susţine că va da o declaraţie în dosarul în care este cercetată, după ce îl va studia.

"Eu cred că sunt acelaşi om, am respectat întodeauna partidul şi cel care m-a pus în funcţia de mininistru este CEx-ul şi decizia mea, care este luată, va fi comunicată mâine în CEx. Permiteţi-mi să nu fac afirmaţii despre poziţia mea pe scările DNA sau pe stradă, a declarat Sevil Shhaideh la DNA", întrebată fiind despre o eventuală demisie din Guvern.
Vicepremierul a explicat că a fost chemat la DNA pentru chestiuni procedurale.
"Nu am dat declaraţie. În acest moment am fost convocată cu alte persoane din dosar. Mi s-a adus la cunoştinţă posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine. Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul, voi da o declaraţie", a mai spus vicepremierul.Vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Sevil Shahaideh, s-a prezentat, miercuri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la audieri ajungând şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, Adrian Gâdea.
În urmă cu mai puţin de o lună, Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care Direcţia Naţională Anticorupţie cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.
Shhaideh şi Plumb sunt vizate de remaniere, o decizie formală în acest sens urmând a fi luată joi, la CExN al PSD. Anterior, tot CExN a votat o decizie de susţinere a celor doi miniştri, după acuzele formulate de DNA la adresa lor.
La sediul DNA a ajuns şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea, avocatul acestuia, Maria Vasii, precizând că miercuri dimineaţă au avut loc percheziţii şi au fost ridicate documente "la nivel central". Şi Adrian Gâdea este urmărit penal în dosarul "Insula Belina", pentru abuz în serviciu.
Premierul Mihai Tudose a precizat, miercuri, referindu-se la miniştrii Shhaideh şi Plumb, vizate de remaniere, că există o problemă de „percepţie” la Bruxelles, cele două fiind exact pe această relaţie cu Bruxelles-ul, el arătând că are, ca şef al Guvernului, o „impunere” în acest sens.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu