>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Sorana Cîrstea a învins-o pe Karolina Pliskova şi s-a calificat în sferturi la Beijing/ Cine este următoarea adversară a româncei

Jucătoarea Sorana Cîrstea, locul 44 mondial, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing (China), după ce a învins-o pe sportiva cehă Karolina Pliskova, cap de serie numărul 4 şi locul 4 WTA, scor 6-1, 7-5.

Partida a durat o oră şi 25 de minute. După un prim set câştigat categoric, cu un singur game cedat, pe propriul serviciu, Sorana Cîrstea s-a văzut condusă cu 5-2 în cel de-al doilea act. De atunci, ea şi-a adjudecat cinci game-uri la rând şi a reuşit să se impună.
De-a lungul partidei, Cîrstea a servit trei aşi, a comis o dublă greşeală şi a avut procentaje de reuşită la serviciu de 69 la sută cu prima minge şi 33 la sută cu cea de-a doua. Românca a avut şapte şanse de break, dintre care a concretizat şase şi şi-a cedeat serviciul de trei ori.
Următoarea adversară a Soranei Cîrstea va fi câştigătoarea meciului Shuai Peng (China, locul 25 WTA) - Jelena Ostapenko (Letonia, 8 WTA).Calificarea în sferturile de finală ale probei de simplu este premiată la Beijing cu 149.138 de dolari şi 215 puncte WTA.
Turneul de tenis de la Beijing se desfăşoară pe hard şi este dotat cu premii totale de 6.381.679 de dolari.
Jelena Ostapenko, adversara Soranei Cîrstea în sferturile turneului de la Beijing
Sorana Cîrstea, locul 44 mondial, o va întâlni pe jucătoarea letonă Jelena Ostapenko, cap de serie numărul 9 şi locul 8 WTA, în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Beijing (China).

Ostapenko – campioană la Roland Garros în acest an – s-a calificat în această fază a competiţiei, joi, după abandonul chinezoaicei Shuai Peng, locul 25 WTA. Peng s-a retras după doar 16 minute, la scorul de 3-0 pentru adversara sa, în primul set, din motive medicale.
Cîrstea (27 de ani) şi Ostapenko (20 de ani) s-au mai întâlnit o singură dată până acum, în turul doi la US Open 2017, iar sportiva din Letonia s-a impus cu scorul de 6-4, 6-4.
Cele două jucătoare au făcut pereche în proba de dublu a turneului de la Beijing. Sorana Cîrstea şi Jelena Ostapenko au fost eliminate, însă, în runda inaugurală, de cuplul format din Monica Niculescu şi Su-Wei Hsieh din Taiwan, scor 4-6, 3-6.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu