>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tăriceanu: Nu particip la ceremonia depunerii jurământului noilor miniştri, la Cotroceni, este un protest faţă de declaraţia lui Iohannis


Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a reiterat, luni, că nu va participa la ceremonia depunerii jurământului noilor miniştri la Palatul Cotroceni, invocând, printre altele, faptul că preşedintele Iohannis ar fi abandonat rolul de garant al Constituţiei

Călin Popescu-Tăriceanu precizează, într-un comunicat de presă, că această decizie „reprezintă protestul meu punctual faţă de declaraţia făcută de Preşedintele României, dl. Klaus Iohannis, potrivit căreia domnia sa nu mai recunoaşte principiul prezumţiei de nevinovăţie valabil pentru toţi cetăţenii, aşa cum este el statuat de Constituţie”.
El a susţinut că şeful statului aplică selectiv principiul prezumţiei de nevinovăţie, „în funcţie de apartenenţa subiectului la o tabără sau alta sau dacă e vorba de propria persoană”.
De asemenea, preşedintele Senatului adaugă că un alt motiv pentru care nu participă la ceremonia de la Cotroceni este faptul că Klaus Iohannis a abandonat rolul de garant al Constituţiei.„În al doilea rând, am dorit ca să marchez public prin acest gest că Preşedintele României şi-a abandonat rolul de garant al Constituţiei, pe care a jurat la învestire, faptă inacceptabilă pentru Parlament, pentru Senatul României al cărui preşedinte sunt şi, în general, pentru orice cetăţean român. Îmi exprim speranţa că domnul Preşedinte Iohannis îşi va revizui poziţia şi va accepta că nimeni nu este mai presus de lege, nici măcar Preşedintele României, chiar dacă se bucură acum temporar de o imunitate absolută”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.
Propunerile privind noii miniştri la Dezvoltare, Fonduri Europene şi Transporturi au ajuns luni la Palatul Cotroceni, a confirmat Administraţia Prezidenţială.
CExN al PSD a votat, vineri, ca Paul Stănescu să preia funcţiile de vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale, în locul lui Sevil Shhaideh, Felix Stroe să preia ministerul Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, şi Marius Nica să preia ministerului Fondurilor Europene, în locul Rovanei Plumb.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu