>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudose, la forumul economic Trade Winds: Avem în România foarte multe de oferit


Premierul Mihai Tudose a declarat, joi dimineaţă, la forumul economic Trade Winds, că România are de oferit, de la potenţial în zona de agricultură, până la potenţial extraordinar în industria high-tech, în IT, evidenţiind şi creşterea de 8% a producţiei industriale.

”România este una dintre cele mai mândre naţiuni din UE astăzi, când ne mândrim cu cea mai mare rata de creştere. Ne mândrim, pe lângă apartenenţa europeană cu parteneriatul cu UE, parteneriatul cu NATO şi cu aniversarea a 20 de ani de parteneriat strategic cu SUA. Avem în România foarte multe de oferit, de la potenţial în zona de agricultură, până la potenţial extraordinar în industria hightech, în IT, trecând prin producţia industrială, unde din nou ne mândrim cu o creştere de 8% a producţiei industriale faţă de anul trecut”, a spus premierul Mihai Tudose, în deschiderea forumului economic Trade Winds.
El a dăugat că s-a întâlnit în ultima perioadă cu reprezentanţii unor companii americane, enumerând, printre alte Ford şi General Dynamics.
”Sunt convins că prezenţa în România a acestor mari firme americane care au venit şi au investit, au făcut transfer tehnologic, reprezintă un bun exemplu şi o declaraţie a mediului de afaceri american pentru România. Cred că eforturile dumneavoastră, eforturile Departamentului de Stat pentru Comerţ, eforturile Ambasadei SUA în România, eforturile făcute de colegii mei din guvern vor avea rezultate, iar poate peste alţi zece ani să facem o întâlnire de bilanţ, să ne amintim cu drag de acest eveniment major în viaţa economică a României în relaţiile cu SUA, un moment de bilanţ în care să fim mândri de ceea ce am început să realizăm astăzi”, a mai spus premierul Mihai Tudose.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu