>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu: PSD, nicio legătură cu moralitatea. Paul Stănescu are probleme în justiţie


Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, vineri, că evenimentele care au avut loc în PSD nu au nicio legătură cu moralitatea criticând, totodată, nominalizarea lui Paul Stănescu ca ministru al Dezvoltării Regionale şi cerând remanierea mai multor miniştri.

"Cred că este clar pentru toţi românii că ce s-a întâmplat în ultimele zile arată că PSD nu are nicio legătură cu moralitatea şi aici mă refer în primul rând la premierul Tudose. De Dragnea ştiam: nu are nicio legătură cu profesionalismul, competenţa şi interesul naţional", a declarat senatorul PNL Florin Cîţu, într-o conferinţă de presă.
PNL i-a cerut încă o dată premierului Tudose să îl demită pe Viorel Ilie. "Având în vedere deciziile luate PSD în ceea ce priveşte remanierile ne vedem nevoiţi să-i solicităm premierului Tudose să-l remanieze şi pe Viorel Ilie. Trebuie să-şi ţină cuvântul pentru că domnia sa este cel care a spus că sunt trei persoane cu probleme penale în Guvernul României (...) Astăzi aflăm că premierul Tudose s-a răzgândit şi, pentru a-şi păstra funcţia, este de acord să păstreze o persoană cu probleme penale în Guvern", a spus liberalul.
Florin Cîţu a afirmat că Paul Stănescu, propus ministru al Dezvoltării Regionale, are probleme în justiţie. "Pentru a-şi păstra funcţia premierul Tudose este de acord cu încă o persoană în Guvern cu alte probleme penale. Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, este un personaj vizat într-o anchetă DNA. În acest moment este o acţiune in rem, dar îl vizează pe domnia sa şi se vede că domnul Tudose - înainte de a discuta cu domnul Dragnea era mai curajos - astăzi, pentru a-şi păstra postul, este de acord şi cu astfel de personaje toxice în Guvern", a spus senatorul PNL.Cîţu a criticat şi păstrarea în Guvern a miniştrilor Sănătăţii, Florian Bodog, şi Educaţiei, Liviu Pop.
Liberalul a susţinut că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului rămâne o variantă posibilă. "Astăzi mai mult decât oricând se impune o moţiune de cenzură (...) Vom iniţia moţiunea de cenzură şi vom încerca să cooptăm toate partidele care vor să o susţină", a spus vicepreşedintele PNL.
Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, vineri, noii miniştri fiind desemnaţi Felix Stroe la Ministerul Transporturilor, Paul Stănescu vicepremier şi ministrul al Dezvoltării Regionale şi Marius Nica, ministru delegat al Fondurilor Europene.
Noul ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, este vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov. Cercetările sunt începute in rem, după ce instanţa a dispus, în 2015, redeschiderea cauzei. Dosarul vizează infracţiuni în domeniul achiziţiilor publice.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că cercetările sunt în curs în acest dosar, fiind o cauză redeschisă de Tribunalul Olt în septembrie 2015, la cererea DNA. Cauza este investigată de Secţia 1 a DNA.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu