>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video ALERTĂ METEO: Codul galben de vânt şi ninsori, extins. Zece judeţe, sub avertizare meteorologică/ Trasee închise în Munţii Bucegi, din cauza vremii


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, avertizări cod galben de vânt pentru mai multe judeţe. La altitudini mari, meteolorologii prognozează ninsori.
UPDATE 12:00 Trasee închise în Munţii Bucegi, din cauza ninsorii şi viscolului
Traseele din Munţii Bucegi au fost închise până la primăvară din cauza vremii nefavorabile. Reprezentanţii Salvamont Prahova avertizează că la altitudini mai mari de 2.000 de metri ninge viscolit, sâmbătă, şi niciun mijloc de transport pe cablu nu funcţionează.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că traseele turistice montane din judeţul Prahova sunt închise, din cauza vremii, iar pe platoul Bucegilor este viscol, vântul bate cu putere şi ninge.„Am închis traseele de la prima zăpadă. Sus, mai ales pe creste, este încă multă zăpadă şi era pericol pentru turişti. Iar astăzi (sâmbătă – n.r.), este viscol pe munte. Nu circulă niciun un mijloc de transport pe cablu. Vântul bate şi cu 100 de kilometri pe oră, cu un transport mare de zăpadă”, a spus Daniel Banu.
Potrivit acestuia, traseele turistice se închideau, de regulă, la 1 noiembrie, însă anul acesta s-au închis mai repede din cauza vremii nefavorabile.
Banu a mai spus că rămân deschise traseele de la poalele munţilor, cum ar fi traseul care duce din Buşteni la Cascada Urlătoarea.
Sâmbătă, judeţul Prahova se află sub atenţionare cod ,galben de vânt şi ninsoare. Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.700 de metri vântul va atinge şi depăşi la rafală 80 - 90 km/h viscolind ninsoarea.
UPDATE 11:47 Codul galben de vânt şi ninsori a fost extins, sâmbătă, pentru Braşov, Sibiu şi Hunedoara, iar în alte şapte judeţe avertizarea emisă de Adminsitraţia Naţională de Meteorologie la primele ore ale dimineţii a fost prelungită.
Codul galben de vânt şi ninsori este valabil pentru judeţele Braşov, Sibiu până la ora 13, iar pentru Hunedoara până la ora 12. La altitudini de peste 1700 de metri sunt semnalate intensificări ale vântului cu viteze la rafală care vor atinge şi depăşi 90 - 100 km/h.
Pentru judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa codul galben de vânt şi ninsori a fost prelungit până la ora 15. La peste 1.700 de metri vântul va atinge şi depăşi la rafală 80 - 90 km/h viscolind ninsoarea.
În judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea codul galben a fost prelungit până la ora 17.
Până la ora 12 a fost prelungit şi codul galben pentru judeţul Caraş Severin.

Judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt, sâmbătă, sub cod galben de vânt până la ora 9, iar judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj sunt sub aceeaşi avertizare până la ora 11.
Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 - 80 km/h, iar în cazul judeţului Caraş-Severin, viteza vântului poate ajunge la 90 km/h.
Ca fenomene asociate vântului, meteorologii prognozează ninsori, mai ales la altitudini mari.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu