>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Mihai Tudose, în Bulgaria: Am convingerea că într-un an România şi Bulgaria sunt în spaţiul Schengen


Prim-ministrul Mihai Tudose şi-a exprimat convingerea, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute, la Varna, alături de premierul bulgar Boiko Borisov, că România şi Bulgaria vor fi acceptate într-un în zona Schengen, Tudose atrăgând atenţia că imigranţii ”nu au trecut pe la noi”.

”Da, am convingerea că într-un an şi România şi Bulgaria sunt în spaţiul Schengen”, a declarat Mihai Tudose răspunzând unei întrebări din conferinţa de presă care a urmat şedinţei comune a guvernelor român şi bulgar.
Premierul a arătat că cele două state au ca atu nivelul înalt de securizare a graniţelor, mai mare decât al altor state aflate deja în spaţiul Schengen. ”Emigranţii nu au trecut pe la noi. Nu ştiu dacă România şi Bulgaria au probleme cu securitatea graniţelor. Dimpotrivă, ofera Uniunii Europene unele dintre cele mai securizate poliţii de frontieră”, a spus Mihai Tudose arătând că, în plus, colaborarea româno-bulgară la nivelul forţelor de ordine este extraordinară.
Tudose a arătat că discuţiile cu partea bulgară au vizat şi alte chestiuni de pe agenda europeană. ”Va trebui să luptăm împreună pentru păstrarea politicii de coeziune şi a politicii agrare neomiţând nici politicile comune privind securitatea europeană, dat fiind faptul că suntem două ţări la graniţa estică a UE şi NATO”, a spus prim-ministrul.Pe lângă derularea unor proiecte în comun, Mihai Tudose şi Boiko Borisov au convenit să se întâlnească lunar, în paralel cu o activitate intensă la nivelul comitetelor interministeriale. ”Următoarea iîntâlnire la nivel de prim-miniştri va avea loc luna următoare în România”, a precizat Tudose.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu