>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video Mihaiela Iorga, după întâlnirea cu ministrul Justiţiei: Un procuror revocat din DNA nu este unul lipsit de drepturi


Procurorul Mihaiela Iorga a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul Ministerului Justiţiei unde a avut o întâlnire cu Tudorel Toader. Discuţia, după ce magistratul a declarat că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica ei la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea.
Mihaiela Iorga a declarat, miercuri, după discuţia pe care a avut-o cu ministrul Justiţiei, că un procuror revocat din DNA nu este unul lipsit de drepturi.
"Un procuror revocat din DNA nu este un procuror lipsit de drepturi. Are dreptul la viaţă, are dreptul de a profesa , are dreptul de a fi cercetat cu respectarea principiilor legale. Am sesizat ceea ce am avut de sesizat", a declarat Mihaiela Iorga.
Iorga a precizat că în cursul zilei se va prezenta la DNA Ploieşti, fiind citată de procurori."Este o audienţă. Cineva îmi spunea ieri că atât cât trăim trebuie să credem în dreptate. Dacă nu credem în dreptate nu avem pentru ce să trăim. Cred că este o filosofie de viaţă. Trăiesc, deci, să lupt", a declarat Mihaiela Iorga la intrarea în sediul ministerului.
Procurorul a declarat, luni, că un procuror de la DNA Ploieşti a sunat-o pe fiica sa la şcoală, dar şi pe mama sa pentru a încerca să vorbească cu ea, Iorga precizând că a cerut audienţă la ministrul Justiţiei şi că va sesiza Inspecţia Judiciară în acest caz.
"Copilul meu are 16 ani, este elevă în clasa a X-a. Practic, s-a prezentat de la DNA Ploieşti şi i-a spus că doreşte să vorbească cu mama, fiica mea i-a comunicat că este la şcoală, este în ora de curs şi a spus «Bine, o să o contactez pe mama». Pe site-ul DNA, pe outlook-ul intern există o listă cu toate telefoanele utilizate de procurorii din cadrul DNA şi ofiţerii de poliţie. În ceea ce mă priveşte pe mine, era menţionat atât numărul de serviciu cât şi numărul meu personal, telefon pe care nu l-am schimbat de când sunt la DNA. Am avut un apel pierdut şi am sunat imediat înapoi. În primă fază mi-a spus că trebuie să mă prezint miercuri la DNA Ploieşti pentru a fi audiată, i-am spus că sunt în concediu medical şi că practic, după o operaţie, îmi e imposibil să merg la DNA, au spus că va reveni cu un telefon. Tot dumneaei m-a întrebat unde mă aflu, dacă sunt la domiciliu, i-am răspuns că da, după care mi-a zis «bine, o să vă mai contactez». Am stat, m-am gândit că există posibilitatea să se intervină cu un mandat de aducere şi să-mi supun copilul unor traume, am luat legătura cu doamna procuror şi i-am spus că voi veni miercuri la ora 11.00, DNA Ploieşti", a declarat Mihaiela Iorga, la Antena 3.
Ulterior, Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în urma declaraţiilor făcute de magistrat şi urmează să fie făcute verificări cu privire la o posibilă abatere disciplinară.
Mihaiela Moraru Iorga poate reveni pe funcţia pe care o avea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti, confirmată şi de Secţia pentru procurori a CSM.
Întrebată dacă ar mai lucra cu actualul procuror şef al DNA după ce Laura Codruţa Kovesi a cerut revocarea ei din DNA, Mihaiela Iorga a precizat : "Dacă mă gândesc la familia mea, nu. Dacă ar fi ceea ce mi-a plăcut întotdeauna să fac, aş opta să lucrez în DNA. În momentul de faţă, având în vedere că am amândoi copiii cu probleme din cauza acestei situaţii, nu ştiu care va fi alegerea. Un copil e speriat, celălalt, pe fondul discuţiilor, are febra şi probabil a făcut un atac de panică".
Procurorul şef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunţ pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicaţiei Whatsapp.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu