>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Vladimir Putin: Rusia va lua toate măsurile necesare pentru soluţionarea conflictului transnistrean


Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, l-a asigurat, marţi, pe Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, că Moscova va lua toate măsurile necesare pentru soluţionarea conflictului din Transnistria, relatează site-ul agenţiei Tass.
Vladimir Putin: Rusia va lua toate măsurile necesare pentru soluţionarea conflictului din Transnistria
Preşedintele Rusiei şi Igor Dodon au avut, marţi, o întâlnire, la Soci, cei doi lideri participând la reuniunea Consiliului şefilor de stat din CSI şi a Consiliului Economic Eurasiatic.
”Vom face tot ceea ce este necesar pentru soluţionarea conflictului transnistrean. Vom garanta cu siguranţă acele înţelegeri care pot şi care trebuie să apară pentru a rezolva această problemă o dată pentru totdeauna în interesul tuturor persoanelor care trăiesc acolo”, i-a transmis Putin lui Dodon.
De cealaltă parte, preşedintele Republicii Moldova şi-a exprimat recunoştinţa faţă de Rusia pentru poziţia Moscovei în procesul de rezolvare a conflictului din Transnistria.”Sunt convins că va exista un parlament pro-moldovenesc la Chişinău care se va orienta spre rezolvarea acestei probleme foarte importante", a afirmat Dodon, făcând referire la problema transnistreană.
În plus, Putin a afirmat că apreciază eforturile lui Dodon pentru normalizarea relaţiilor dintre Moscova şi Chişinău.
”Apreciez eforturile dumneavoastră de a normaliza relaţiile ruso-moldovene. Vedem că acest proces nu este uşor, dar plecăm de la faptul că atât poporul moldovean, cât şi poporul Federaţiei Ruse sunt interesate de o evoluţie pozitivă a relaţiilor bilaterale”, a adăugat liderul de la Kremlin.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu