>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

A murit Charles Manson, asasinul actriţei Sharon Tate


Charles Manson, încarcerat de peste 40 de ani pentru o serie de crime, inclusiv pentru asasinarea actriţei Sharon Tate, fosta soţie a cineastului Roman Polanski, a murit în spital la vârsta de 83 de ani, scrie BBC.

El a fost internat la spitalul Bakersfield din California la începutul acestei luni, potrivit presei americane.
Charles Manson, cel care a ordonat asasinarea actriţei Sharon Tate, însărcinată în acea vreme în opt luni şi jumătate, a făcut o nouă cerere de eliberare anticipată, în 2012, însă aceasta a fost refuzată.
Criminalul, care are tatuată pe frunte o svastică, trebuia să aştepte până în 2027 pentru a putea să facă o nouă cerere de eliberare.
În 2014, lui Manson i s-a acordat o licenţă de căsătorie pentru a se căsători cu o femeie de 26 de ani, pe care susţinea că o iubeşte, dar licenţa a expirat şi căsătoria nu a mai avut loc. Manson şi familia sa au fost subiectul a zeci de documentare şi cărţi.
Charles Manson a fost condamnat la moarte, împreună cu patru discipoli ai săi, în august 1969, pentru asasinarea a şapte persoane. Pedepsele lor au fost comutate ulterior în închisoare pe viaţă.
El a format în anii '60 o comunitate în deşertul californian, Mansion Family, spunea că era reîncarnarea lui Iisus pe Pământ şi a organizat o serie de crime cu scopul de a provoca izbucnirea unui război între persoanele caucaziene şi cele de culoare, din care credea că primele vor ieşi victorioase.
Dintre ceilalţi discipoli ai săi, Leslie Van Houten şi-a văzut refuzată o cerere de eliberare condiţionată - cea de-a 19-a - în iulie 2010, iar Susan Atkins a murit în închisoare în septembrie 2009, din cauza unui cancer.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu