>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Armata SUA interzice consumul de alcool în rândul trupelor americane staţionate în Japonia, după ce un soldat beat a provocat un accident mortal


Armata Statelor Unite a luat, luni, decizia de a interzice consumul de alcool în rândul militarilor americani dislocaţi în Japonia, după ce un soldat american aflat în stare de ebrietate a provocat un accident mortal în insula Okinawa, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Poliţia din Japonia a precizat că în accident a fost implicat un militar american în vârstă de 21 de ani, care era la volanul unei maşini în pofida faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma accidentului, un cetăţean japonez şi-a pierdut viaţa.
În urma testelor efectuate, s-a demonstrat că nivelul de alcool în sânge al militarului american era de aproximativ trei ori mai ridicat faţă de limita legală, au anunţat reprezentanţii Poliţiei japoneze.
Drept reacţie, Comandamentul SUA din Japonia a luat decizia de a interzice consumul de băuturi alcoolice în rândul personalului său. În plus, trupele americane din Okinawa au primit interdicţia de a-şi părăsi bazele.”Când membrii noştri în serviciu nu sunt la înălţimea aşteptărilor ridicate pe care le aveam faţă de ei, aceasta afectează legăturile dintre bazele militare şi comunităţile locale şi face misiunea noastră mai dificil de îndeplinit. Până la noi ordine, consumul de alcool este interzis”, se arată într-un comunicat al forţelor armate americane din Japonia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu