>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Artiştii români deplâng moartea Stelei Popescu. Vişan: Mai dispare un stâlp puternic al teatrului/ Marcel Pavel: Era un artist complet. E o pierdere enormă pentru România


Teatrul românesc este în doliu după ce Stela Popescu a murit, joi, la locuinţa sa. Marii actori deplâng moartea artistei şi spun că a dispărut un pilon puternic al teatrului românesc.

"Mai dispare un stâlp puternic al teatrului şi culturii româneşti şi mă îndurerează că nu prea vine nimic din urmă şi ce vine parcă sunt blocaţi la mantinelă. Nu mai sunt folosiţi artistii pentru ca să mai mângâie sufletul omului care este destul de schimonosit (.. ) Dumnezeu să o odihnească. A fost unică, alături de Tamara Buciuceanu şi poate au mai fost câteva, dar tot mai puţine. (..) A întreţinut-o în viaţă şi frământarea ei sufletească, faptul că a găsit mereu alte zone în care să se manifeste. În momentul când teatrul a părăsit-o, a avut noroc şi cu Arşinel care a fost alături de ea, care a fost ultimul ei partener şi foarte bun. Făceau o combinaţe foarte bună amândoi. Comedia e mai grea decât drama", a declarat Dorel Vişan la Digi 24.
"Este un pilon puternic al teatrului, am fost mii de ore alături de ea. Generaţii întregi am învăţat de la ea. Stela era un profesionist desăvârşit, îmi pare nesupus de rău că am pierdut un partener, o actriţă extraordinară. Pentru mine rămâne un reper puternic, teatrul românesc este în doliu", a spus Virgil Ogăşanu la Digi 24.
"Nu am cunoscut un om mai elegant, mai bine crescut, plin de viaţă decât Stela Popescu. Toată viaţa i-am zis doamna Stela Popescu, nu am îndrăznit să o tutuiesc pentru că respectul meu este nemărginit faţă de acest minunat om şi minunată actriţă. (..) A fost în centrul atenţiei şi a suportat-o cu o modestie fără seamăn. Era de o modestie ieşită din comun, de o generozitate fără seaman şi o purtătoare şi transmiţătoare de bună dispoziţie. Nu am auzit-o niciodată în cei 18 ani plângându-se de vreun neajuns, tot timpul găsea un cuvânt plin de umor, de haz. Îmi tremură corpul şi sufletul, mai ales că în urmă cu patru zile, la un eveniment, am stat de vorbă bine merci şi am pus bancuri. Iată ce înseamnă viaţa, poate că Dumnezeu a vrut-o aproape", a spus actorul Eugen Cristea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu