>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Călin Popescu Tăriceanu discută cu ministrul de Externe, după poziţia Departamentului de Stat al SUA/ Codrin Ştefănescu: A fost o întâlnire de dimineaţă cu preşedintele aliaţilor noştri


Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu discută, la ora transmiterii ştirii, cu ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, în contextul mesajului transmis de Departamentul de Stat al SUA cu privire la modificările legilor Justiţiei.

Teodor Meleşcanu a ajuns marţi dimineaţa la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, discuţiile având loc în contextul poziţiei publice a Departamentului de Stat al SUA cu privire la modificările aduse pachetului de legi în Justiţie.
Secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu a avut, marţi, o ”întâlnire de dimineaţă” cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, în biroul acestuia de la Senat, el precizând că o poziţie publică referitoare la comunicatul Departamentului de Stat al SUA va fi luată în cursul zilei.
”A fost <o întâlnire de dimineaţă> cu preşedintele aliaţilor noştri. O să discutăm la ora 12 şi o să avem o poziţie publică foarte curând”, a declarat Codrin Ştefănescu, după ce a ieşit din biroul lui Călin Popescu Tăriceanu.El a mai spus că nu s-a decis convocarea unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.”Calmaţi-vă, că o să fie totul bine”, le-a mai spus Ştefănescu jurnaliştilor.
Statele Unite au anunţat luni seara că îşi exprimă "preocuparea" în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.
„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.
„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei”, precizează Departamentul de Stat.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu