>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului din New York


Preşedintele american Donald Trump a declarat, joi, că autorul atacului din New York, uzbecul Sayfullo Saipov, ar trebui să primească pedeapsa cu moartea, relatează site-ul televiziunii CNN.

"Teroristul din New York s-a declarat fericit şi a cerut arborarea steagului Stat Islamic în camera sa de spital. A ucis opt persoane, a rănit grav alte 12. Ar trebui să primească pedeapsa cu moartea!", a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.
Uzbecul Sayfullo Saipov, în vârstă de 29 de ani, a fost pus sub acuzare de către procurorii americani pentru infracţiuni de terorism, după ce le-a spus anchetatorilor că a plănuit atacul în ultimele luni. El este acuzat de acte de violenţă, acordarea de sprijin material pentru organizaţia teroristă Stat Islamic şi distrugere de autovehicule.
Potrivit unui document publicat de către procuratura din New York, Saipov le-a spus anchetatorilor că a fost inspirat să comită atacul cu vehicul în urma videoclipurilor de propagandă ale Stat Islamic pe care le-a urmărit pe telefonul mobil.Sayfullo Saipov a închiriat o camionetă la 22 octombrie şi "a exersat virajele". El a ales în mod specific sărbătoarea de Halloween ca dată a atacului "întrucât credea că vor fi mai mulţi civili pe străzi cu ocazia acestei sărbători" şi a subliniat că se simte bine pentru ceea ce a realizat.
Iniţial, atacatorul a intenţionat să arboreze steaguri ale Stat Islamic pe vehicul, dar a renunţat la idee pentru a nu atrage atenţia. Sayfullo Saipov i-a întrebat pe investigatori dacă pot aduce însemnele Stat Islamic în camera sa de spital.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu