>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Donald Tusk: Republica Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori din cadrul Parteneriatului Estic


Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat, joi, că Republica Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori din cadrul Parteneriatului Estic, declarându-se mulţumit de nivelul de popularitate al UE în rândul cetăţenilor Republicii Moldova, relatează Deschide.md.

Tusk şi premierul moldovean Pavel Filip au avut, joi, o întrevedere la Bruxelles, în marja summitului Parteneriatului Estic. Cei doi au discutat despre implementarea Acordului de Asociere dintre UE şi Republica Moldova, precum şi despre situaţia internă din această ţară.
Filip a dat asigurări că Republica Moldova este un stat stabil datorită funcţionării ”responsabile a instituţiilor statului, a căror eficienţă va creşte odată cu finalizarea reformei administraţiei publice centrale”. Premierul de la Chişinău a reiterat interesul de a continua parcursul european al Republicii Moldova, afirmând că recentele sondaje scot în evidenţă o creştere semnificativă a susţinerii cetăţenilor moldoveni a proiectului de integrare în UE.
Prim-ministrul Republicii Moldova i-a spus lui Tusk că printre priorităţile Guvernului moldovean se numără asigurarea independenţei justiţiei, continuarea investigaţiei fraudei bancare şi tragerea la răspundere a celor implicaţi şi implementarea în conformitate cu recomandările Comisiei de la Veneţia a noii legi electorale.De cealaltă parte, preşedintele Consiliului European a declarat că Republica Moldova este unul dintre cei mai importanţi actori în cadrul Parteneriatului Estic. Tusk s-a declarat mulţumit de creşterea nivelului de popularitate al UE în rândul cetăţenilor Republicii Moldova, adăugând că Guvernul de la Chişinău are suficientă susţinere din partea UE pentru a-şi continua drumul integrării europene.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu