>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Firea o întoarce. Ce susţine primarul Capitalei despre revoluţia fiscală a PSD la doar câteva zile după ce spusese că e „o lovitură” pentru administraţii


Primarul Capitalei susţine că măsurile fiscale adoptate de guvern nu vor aduce niciun prejudiciu instituţiei, precizând că proiectele de infrastructură vor fi finalizate, urmând a fi demarate şi altele noi.

Precizările vin în condiţiile în care PNL a spus că primăriile vor avea pierderi de peste 440 milioane euro.
"Măsurile fiscale adoptate de Guvernul României nu vor aduce niciun prejudiciu Primăriei Capitalei şi nici bucureştenilor. Toate proiectele de infrastructură începute vor fi finalizate la termen şi, totodată, vor demara altele noi: parcări, poduri, pasaje, supralărgiri, sală polivalentă, sală de concerte, locuinţe pentru tineri şi cazuri sociale, piste de biciclete, săli de sport şi bazine. Suma care nu se va mai încasa din cauza modificărilor aduse Codului Fiscal va fi recuperată integral prin creşterea procentului din cotele defalcate şi echilibrări bugetare, aşa cum am stabilit împreună cu premierul şi ministrul de finanţe, fapt anunţat public", a transmis Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.
Reacţia edilului vine după ce, consilierul general PNL Ciprian Ciucu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că prevederile noului Cod Fiscal vor face ca bugetul cumulat al Primăriei generale şi al primăriilor de sector să înregistreze, în 2018, pierderi între 440 şi 616 milioane de euro.Municipiului Bucureşti, sunt mincinoase şi ipocrite. Când fostul PDL şi PNL conduceau destinele bucureştenilor, nu le-a păsat de hemoragiile din bugetul local făcute de firmele lor de casă, abonate la Primăria Generală. Nu au făcut eforturi pentru realizarea infrastructurii Capitalei - de aceea acum luptăm pentru recuperarea întârzierilor- şi nu au făcut nici cel mai mic gest pentru a pune capăt dezmăţului pe bani publici, în interesul firmelor căpuşă, în instituţii subordonate ale Primăriei Generale, cum ar fi : RADET, Administraţia Lacuri Parcuri, Administraţia Străzilor, Administraţia Cimitirelor, Administraţia Monumentelor etc. (..) Îi asigur pe bucureşteni că mă voi implica astfel încât Bugetul Capitalei să nu sufere, iar banii să fie folosiţi eficient", a mai spus edilul.
„În scenariul optimist, în care creşte brutul şi vor fi încasări mai mari la buget, Primăria Capitalei şi primăriile de sector vor pierde 440 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o scădere cu 20% a bugetului cumulat”, a spus Ciucu.
"În scenariul pesimist, scăderea va fi de 616 milioane euro - dacă se menţine acelaşi brut şi va scădea venitul supus impozitării - ceea ce înseamnă o scădere cu 28% a bugetului cumulat”, a adăugat el.
Ciucu a spus că primăria Sectorului 1 va pierde cel mai mult, respectiv 62 de milioane de euro, ceea ce echivalează cu o scădere de 23% din buget. El a dat şi exemplul primăriei Sectorului 3, care va pierde 46 de milioane de euro, reprezentând o scădere de 20% din buget.
Potrivit lui Ciucu, din banii care nu vor mai fi colectaţi la buget s-ar fi putut acoperi întreaga investiţie la RADET, s-ar fi putut construi spitalul metropolitan, s-ar fi consolidat toate clădirile cu risc seismic din Bucureşti sau s-ar fi putut investi în flota de autobuze pentru următorii 20 de ani.
"Adio investiţii, adio spital metropolitan, adio speranţe", a precizat consilierul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu