>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Iordache, după mesajul Departamentului de Stat al SUA: Nu există motiv să oprim dezbaterea/ Discuţiile privind statutul magistraţilor, reluate de Comisia parlamentară


Preşedintele Comisiei privind domeniul justiţiei, Florin Iordache (PSD) a declarat, marţi, că nu există niciun motiv pentru ca Parlamentul să oprească dezbaterea legilor justiţiei, afirmând că niciuna dintre modificările făcute nu aduc atingere independenţei justiţiei.

„Acel mesaj ar trebui citit în integralitate. În acest mesaj se discută despre legile propuse de Guvern. Aşa cum aţi văzut, noi avem o dezbatere foarte largă şi pornim de la nişte legi adoptate acum 14 ani, iar întregul sistem juridic din România ne cere să intervenim asupra acestor legi. (...) Din punctul meu de vedere, nu există niciun motiv să oprească Parlamentul să facă o dezbatere.vreau să vă reamintesc că aceste legi au fost adoptate în 2005 prin asumarea răspunderii Guvernului. Deci între asumarea Guvernului, unde nu există o dezbatere, şi o dezbatere largă cu toţi cei interesaţi la masă, cred că este de preferat cel de-al doilea mod de lucru”, a declarat deputatul PSD Florin Iordache.
Florin Iordache a afirmat că modificările adoptate nu aduc atingere independenţei justiţiei, aşa cum a transmis Departamentul de Stat SUA.
„(...) nu ştiu de unde, dar se face referire la legile propuse de Guvern. Faţă de legile propuse de Guvern, eu şi colegii care am semnat iniţiativele legislative avem o serie de modificări importante, iar în dezbatere am ţinut cont de toate observaţiile pe care le-a făcut sistemul juridic. Noi nu facem decât să transpunem acele observaţii şi acele modificări care sunt cerute de sistemul juridic din România. Niciuna din modificările pe care le-am făcut şi p ecare le vom face în continuare nu aduc atingere independenţei Justiţiei şi, în acelaşi timp, nu pun presiune nici pe judecători, nici pe procurori”, a spus Iordache.Parlamentarii vor continua „fără îndoială dezbaterea” privind legile justiţiei.
„Fără îndoială noi continuăm această dezbatere şi vom ţine cont în continuare de toate punctele de vedere exprimate de mediul juridic care este invitat”, a spus deputatul PSD.
Iordache a spus că nu a discutat cu liderii PSD despre mesajul transmis de SUA.
„Nu am discutat cu nimeni. O să discut cu colegii mei într-o pauză după prânz, dar ceea ce este important pentru mine şi pentru colegii mei este să ascultăm toate punctele de vedere autorizate. Dacă CSM, care este garantul independenţei Justiţiei, asociaţiile profesionale ale magistraţilor, ne fac observaţii şi ne spun ”da, separarea carierei este importantă”, ”da, trebuie să nu existe ingerinţă în numirea şi revocarea judecătorilor şi procurorilor”, sunt chestiuni de la care am plecat. Repet: prin toate modificările pe care le-am făcut şi pe care le vom face, în niciun caz nu scădem independneţa Justiţiei şi lupta împotriva corupţiei nu va fi diminuată”, a spus Iordache.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu