>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Ministrul Bodog a semnat contractul pentru achiziţionarea de echipamente de radioterapie pentru cinci spitale


Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a semnat, joi, contractul pentru dotarea spitalelor judeţene din Constanţa, Galaţi, Baia Mare, precum şi a Institutului Oncologic Bucureşti prof. dr. Trestioreanu şi a Spitalului Elias cu aparate de radioterapie pentru tratarea bolnavilor cu afecţiuni oncologice.

”Chiar dacă unora nu le convine, România are o economie sănătoasă. Avem cea mai mare creştere economică din Europa. Trebuie să avem şi investiţii în sănătate, în afară de salarii, sporuri şi drepturi. Mă bucur că şi sindicatele sunt de acord cu Guvernul - trebuie făcute cât mai multe investiţii în domeniul sănătăţii, astfel încât beneficiarii, cetăţenii României, standardul de aplicabilitate să fie cât mai ridicat. Este pentru prima oară când România investeşte în radioterapie. Acestea sunt cinci centre. Urmează încă trei centre care sunt în procedurile de licitaţie”, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu, prezent la ceremonia de semnare.
La eveniment a participat şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa.
”E o zi importantă, e o zi în care Guvernul a arătat că face un pas înainte în promisiunile pe care le face, că are puterea de a se ţine de cuvânt. Sunt convins că veţi urmări şi celelalte proiecte care se vor derula în continuare, pentru că vreau să vă asigur că aceste proiecte vor continua şi vor fi noi achiziţii în domeniul Sănătăţii”, a spus Mişa.La rândul lui, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a spus că semnarea contractului reprezintă continuarea unui program cu Banca Mondială, care, la preluarea mandatului său, era blocat, cu risc de a pierde finanţarea.
”Ne dorim să aducem condiţii mai bune de lucru pentru specialiştii din Sănătate, dar şi pentru pacienţii noştri. (...) Să ne asigurăm că echipamentele pe care le achiţionăm nu vor sta împachetate. Este doar un prim pas din marele proiect de retehnologizare al spitalelor din România. Următorul pas e de a dota fiecare spital judeţean cu tomograf şi RMN, tot prin programul Băncii Mondiale şi suntem aproape de semnarea contractelor”, a adăugat Bodog.
La eveniment au participat şi preşedinţii consiliilor judeţene din Constanţa, Galaţi şi Maramureş - Horia Ţuţuianu, Costel Fota şi Gabriel Zetea, ei afirmând că de noile aparate vor beneficia în fiecare judeţ între 12.000 şi 22.000 de bolnavi de afecţiuni oncologice.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu