>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Mirel Curea, în Comisia SIPA: Nişte avocaţi au fost şantajaţi cu informaţii din arhivă

Prim redactorul-şef al Evenimentului zilei, Mirel Curea, a declarat miercuri, la audierile în comisia de anchetă privind arhiva SIPA, că DNA a şantajat avocaţi cu informaţii care se aflau în arhiva SIPA.
Mirel Curea, în Comisia SIPA: Nişte avocaţi au fost şantajaţi cu informaţii din arhivă
„Nişte oameni au fost şantajaţi în ultimii ani cu date din dosarele aflate acolo. Nişte avocaţi au jucat cum le-a cântat DNA-ul, în baza unor date din arhiva SIPA. Este de datoria voastră să vă lămuriţi şi cu ce a luat SRI informaţii din arhiva SIPA”, a preciza Curea.
Totodată, Mirel Curea a afirmat că informaţiile şi probele privind pătrunderea SRI în arhiva SIPA sunt greu de obţinut.
„Este foarte greu să ai informaţii şi să ai probe şi despre pătrunderile pe care le-au efectuat cei de la SRI, care au luat doare de acolo. Ne aducem aminte cu toţii de scandalul cu bileţelul de pe biroul domnului general Coldea. Pe bileţelul ăla erau nişte nume şi nişte date care de unde credeţi că erau scoase? Din Arhiva SIPA. (...) Ar fi bine să-l chemaţi şi pe domnul Maior”, a adăugat jurnalistul.
De asemenea, Curea a precizat că serviciul SIPA şi Serviciul Român de Informaţii ar trebui controlate. „SRI-ul trebuie pus la punct, trebuie pus sub control. Acest serviciu SIPA nu ar trebui desfiinţat, ar trebui să existe, dar serios controlat. De cine? De dumneavoastră”, le-a transmis jurnalistul membrilor comisiei.
„Mai puţin contează pentru mine, că cineva, prin metode nemernice, că nişte oameni prin metode ilegal a strâns un cufăr cu mizerii. Pe mine mă interează cine foloseşte acel cufăr. Întrebaţi-le pe d-na Norica Nicolai, d-na Mona Pivniceru, pe dl Turianu nu se mai poate pentru că este decedat, pe d-na Rodica Stănoiu, cum s-au folosit documente de acolo”, a subliniat Mirel Curea.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu