>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Premierul demisionar al Libanului, Saad al-Hariri, a ajuns la Paris, unde se va întâlni cu Macron / Discuţii despre criza politică din Liban


Premierul demisionar al Libanului, Saad al-Hariri, a ajuns sâmbătă la Paris, alături de soţia lui, şi urmează să aibă o întrevedere cu preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

Hariri şi soţia Lara au aterizat pe aeroportul Le Bourget din afara capitalei franceze la ora locală 07:00 (08:00, ora României), după un zbor de la Riad. Cei doi au fost transportaţi la reşedinţa lor din Paris de către un convoi de securitate format din şapte autovehicule.
Saad al-Hariri a acceptat invitaţia preşedintelui francez Emmanuel Macron de a merge la Paris, cei doi urmând a se întâlni la ora prânzului, pentru a discuta despre criza politică din Liban.
Preşedintele libanez Michel Aoun susţine că Arabia Saudită i-a reţinut pe fostul premier libanez Saad al-Hariri şi pe familia acestuia, denunţând un act de agresiune împotriva ţării sale. Hariri a replicat că libertăţile sale nu sunt îngrădite la Riad.Saad al-Hariri, care a fugit din Liban în Arabia Saudită la 4 noiembrie, a declarat că a demisionat pentru a apăra interesele naţionale, spunând în mod repetat că ţara trebuie să respecte o politică de "disociere" de conflictul regional.
În vârstă de 47 de ani, Saad al-Hariri a devenit premierul Libanul în 2016, în urma unui acord politic prin care aliatul Hezbollah, Michel Aoun, a devenit preşedintele ţării. Născut în Arabia Saudită, Hariri are o avere evaluată la un miliard de dolari.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu