>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Putin şi Bashar al-Assad s-au întâlnit la Soci. Liderul rus l-a felicitat pe preşedintele sirian pentru eforturile depuse în combaterea mişcărilor teroriste din Orientul Mijlociu


Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut, luni seara, o întrevedere cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, iar cei doi lideri au vorbit despre lupta împotriva terorismului şi despre perspectivele conflictului din Siria, a anunţat Kremlinul, relatează Reuters şi France 24.

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc în staţiunea Soci, situată pe malul Mării Negre, cu două zile înaintea unui summit privind conflictul din Siriam la care vor participa şi reprezentanţi ai Iranului şi Turciei.
”Vladimir Putin a purtat discuţii cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, care s-a deplasat în Rusia pentru o vizită de lucru”, se arată într-un comunicat emis de Kremlin.
Cei doi lideri au discutat despre perspectivele unui acord de pace în Siria, dar şi despre lupta împotriva terorismului, iar Putin l-a felicitat pe Assad pentru eforturile depuse în combaterea mişcărilor teroriste din Orientul Mijlociu.De cealaltă parte, preşedintele sirian le-a mulţumit lui Putin, Ministerului rus al Apărării şi Statului Major din Rusia pentru sprijinul pe care îl acordă în Siria, din moment ce Rusia a intervenit de partea regimului preşedintelui Bashar al-Assad în conflictul civil din Siria.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.
În urma acestei întrevederi, Putin a precizat că intenţionează să poarte discuţii cu preşedintele SUA, Donald Trump, dar şi cu liderii din Orientul Mijlociu pentru a discuta despre conflictul din Siria.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu