>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

TAXĂ majorată de la 30 de lei la 100 de lei pe zi pentru comercianţii din Bucureşti care vând suveniruri de Crăciun


Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, un proiect care prevede stabilirea unei taxe de 100 de lei pe zi pentru comercianţii care vând bunuri pe domeniul public în perioada Sărbătorilor. În anii trecuţi, taxa era de 30 de lei pe zi.

„Tariful de participare pentru comercializarea produselor specifice şi a suvenirurilor cu ocazia sărbătorlor tradiţionale româneşti, pe raza Municipiului Bucureşti, se stabileşte la 100 de lei pe zi. Tariful se va încasa de Primăria Municipiului Bucureşti în baza acordului eliberat de Administraţia Străzilor Bucureşti şi constituie venit la bugetul nicipiului Bucureşti”, se arată în hotârârea CGMB.
Potrivit proiectului, această taxă se aplică persoanelor fizice autorizate, persoanelor juridice, intreprinderilor individuale sau de familie sau producătorilor care desfăşoară activităţi comerciale pe amplasamentele domeniului public al Municipiului Bucureşti. De asemenea, comercializarea produselor se va face pentru o perioadă de cel mult zece zile pentru un eveniment.
„Având în vedere numărul în creştere al evenimentelor publice desfăşurate în Municipiul Bucureşti cu ocazia sărbătorilor tradiţionale româneşti, este necesară luarea de măsuri prin care să fie asigurată respectarea prevederilor actelor normative în vigoare privind protecţia mediului ambiental, folosirea corespunzătoare a locurilor publice, exercitarea activităţii de comercializare cu respectarea prevederilor legale şi asigurarea ordinii şi liniştii publice, se arată în expunerea de motive a proiectului votat de CGMB.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu