>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Tudose: Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face miercuri prin OUG / Dragnea: Premierul nu s-a opus pachetului de măsuri fiscale / Vicepremierul Stănescu: Am căzut de acord cu o anumită formulă


Premierul Mihai Tudose a precizat, marţi, la Parlament, că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat se va face prin OUG, care urmează a fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, ora 15.00.

Întrebat dacă vor fi trecute contribuţiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns afirmativ.
Întrebat dacă acest transfer se va face prin OUG sau prin proiect legislativ, Tudose a precizat că se va face prin OUG.
Tudose a negat că ar fi existat nemulţumiri din partea primarilor legate de măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte.Premierul a spus că şedinţa de Guvern va avea loc miercuri la ora 15.00.
Dragnea: Tudose nu s-a opus pachetului de măsuri fiscale
Liderul PSD Liviu Dragnea a negat, marţi, că premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptării pachetului de măsuri fiscale.
Întrebat dacă Tudose s-a opus, în cadrul întrevederii de luni, de la Vila Lac, adoptării pachetului fiscal, Dragnea a răspuns: „Nu”.
Liderul PSD a evitat să răspundă întrebării jurnaliştilor referitoare la amânarea a două şedinţe de Guvern în care pachetul de măsuri fiscale ar fi trebuit discutat şi adoptat. El a menţionat că nu va da declaraţii în cursul zilei de marţi.
Dragnea şi Tudose au participat, marţi, la plenul comun.
Vicepremierul Stănescu, despre măsurile fiscale: Am căzut de acord cu o anumită formulă; toată lumea e de acord
Ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, a declarat, marţi, la Parlament, referindu-se la măsurile fiscale pe care Guvernul intenţionează să le adopte, că au existat discuţii în coaliţie şi cu specialiştii şi că s-a căzut de acord asupra unei anumite formule.
Întrebat de ce s-a amânat şedinţa de Guvern de luni, în care ar fi trebuit să se discute şi adopte măsurile fiscale, Stănescu a răspuns: „Pentru că am avut foarte multe discuţii pe această temă. Codul fiscal e un lucru foarte important”.
„Sigur că am avut discuţii cu specialişti, în coaliţie, am căzut de acord cu o anumită formulă şi toată lumea e de acord şi se va intra în şedinţa de Guvern de mâine (miercuri, n.r)”, a spus Stănescu.
Întrebat dacă premierul Tudose a anunţat că nu vrea să mai dea OUG pentru acest pachet fiscal, Stănescu a răspuns: „Nu. Nu ştiu de asta. Întrebaţi-l pe premier, nu ştiu să vă spun”.
Stănescu: Codul administrativ, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare                                                                                                      Ministrul Dezvoltării, vicepremierul Paul Stănescu, a precizat, marţi, că proiectul de HG privind Codul administrativ va figura pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de săptămâna viitoare, proiectul urmând a fi trimis ulterior Parlamentului, care îl va dezbate şi va decide forma finală.
„Codul administrativ, 99,9% va intra în şedinţa de Guvern nu cea de mâine, în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare”, a spus Stănescu.
Întrebat despre prevederea potrivit căreia procurorii nu vor mai putea ancheta oportunitatea actelor normative adoptate de Guvern, Stănescu a răspuns: „E un proiect de Hotărâre, el va veni în Parlament, Parlamentul va dezbate şi va decide”.
„Nu mă puneţi să mă antepronunţ. O să vedeţi forma, e deja pe site. Va fi proiect de HG şi va merge în Parlament ca Parlamentul să decidă”, a mai spus Stănescu.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu