>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Veste anticuţit şi antiglonţ pentru poliţiştii din stradă


Agenţii Poliţiei Române au cerut mai multe dotări care să le asigure protecţia, după ce s-au înregistrat cazuri de atacuri asupra poliţiştilor. Una din măsurile luate a fost reprezentată de vestele antiînjunghiere şi antiglonţ, care vor ajunge, începând de anul viitor, la oamenii legii.

Poliţia Română desfăşoară în prezent un proiect de achiziţie a 35.000 de veste anticuţit şi antiglonţ, care să ajungă la poliţiştii din stradă, cei care intră în contact cu cetăţenii şi care sunt expuşi pericolelor. Astfel de veste, care sunt purtate pe sub uniformă, nu reprezintă o noutate pentru oamenii legii, ele fiind de câţiva ani în dotarea celor de la Operaţiuni Speciale şi a celor de la Combaterea Criminalităţii Organizate. Însă, după câteva atacuri înregistrate împotriva poliţiştilor în acest an, Poliţia Română va demara procedurile necesare pentru a le asigura şi agenţilor de la Ordine Publică, Transporturi şi Rutieră.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, o astfel de vestă costă 1.100 de lei.
„Aceste veste au fost cerute de către colegii mei după evenimentele tragice care s-au petrecut în ultimul an. După cum aţi văzut, ultimele evenimente au fost atipice. De exemplu, a fost evenimentul de la Suceava. Colegul a fost înjunghiat în zona gâtului – chiar dacă el avea protecţie, nu l-ar fi ajutat foarte mult. Mai este şi poliţistul de la Iaşi, care a fost lovit în cap cu o sabie. (...) În prezent, poliţiştii din stradă au în dotare cătuşe, pistol şi muniţie, tonfă, spray paralizant. Acum nu există nimic la nivel de protecţie pentru ei, dar nici nu am avut alte evenimente decât cele atipice, deja menţionate. Vestele pe care le vom achiziţiona şi-au dovedit utilitatea în timp”, a declarat, pentru MEDIAFAX, comisarul-şef de poliţie Ramona Dabija, directorul Centrului de Informare şi Relaţii Publice.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu