>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Video VREMEA face ravagii în ţară: Aproape 3.000 de familii din Mureş, fără energie electrică din cauza ninsorii/ Curţi inundate şi copaci doborâţi | FOTO, VIDEO

Aproape 3.000 de familii din zona de deal şi munte a judeţului Mureş sunt, marţi dimineaţa, fără energie electrică, din cauza ninsorii, iar circulaţia a trei trenuri a fost oprită câteva ore din cauza unor arbori căzuţi pe liniile de cale ferată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Curţi inundate, copaci doborâţi pe căi de transport rutiere sau feroviare, dar şi localităţi care au rămas fără curent electric, în ultimele 24 de ore, în judeţele care sunt sub atenţionare meteorologică de vreme rea. Peste 3.500 de pompieri au acţionat, potrivit IGSU.Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a transmis, marţi dimineaţa, că în ultimele 24 de ore, peste 3500 de pompieri din judeţele vizate de avertizările meteorologice au intervenit pentru limitarea şi înlăturarea efectelor generate de ploile abundente, intensificări ale vântului şi ninsori.
”În urma ploilor abundente, pompierii dâmboviţeni au acţionat pentru evacuarea apei din două curţi inundate, iar în judeţul Călăraşi pentru evacuarea apei dintr-o curte. De asemenea, în mai multe judeţe s-a intervenit cu accesorii grele de descarcerare pentru îndepărtarea a 15 arbori căzuţi pe căile de transport rutiere sau feroviare. Pe fondul ninsorilor, în judeţul Prahova, pe ruta Târgovişte-Sinaia, autorităţile locale au intervenit pentru deblocarea a 3 autocamioane rămase înzăpezite în zona cotei 1.000. Totodată, în judeţul Dâmboviţa, între cabana Dichiu şi cabana Piatra Arsă, s-a intervenit pentru preluarea a două persoane a căror autovehicul s-a defectat. Acestea au fost transportate în siguranţă de către jandarmii montani la cabana Dichiu”, potrivit IGSU.
Marţi dimineaţa, în 33 localităţi din judeţele Buzău, Harghita, Sibiu, Suceava şi Vâlcea se înregistrează avarii la reţeaua electrică, iar echipe tehnice se află în teren pentru remedierea situaţiei.
În jurul orei 9.00 nu sunt persoane blocate, evacuate sau rănite din cauza manifestării fenomenelor meteorologice periculoase, a transmis IGSU.
Vremea nefavorabilă din această perioadă a produs efecte în 10 localităţi din 7 judeţe, respectiv Braşov, Călăraşi, Covasna, Dâmboviţa, Prahova, Mureş şi Sibiu.
Aproape 3.000 de familii din Mureş, fără energie electrică din cauza ninsorii
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, maior Cristian Virag, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că aproape 3.000 de familii au rămas fără energie electrică din cauza ninsorii şi a unor copaci care au căzut pe liniile electrice.
Astfel, la Sovata sunt afectate 296 de gospodării, iar în zona Fântânele 729 de consumatori. De asemenea, alte 1.809 de familii din cinci localităţi de pe linia electrică aeriană Şardu Nirajului – Miercurea Niraj, unde 18 puncte de transformare au fost afectate, au rămas fără energie electrică.
Mai multe echipe ale distribuitorului de energie electrică se află în teren şi încearcă remedierea defecţiunilor.
Totodată, potrivit lui Virag, circulaţia trenurilor pe tronsonul CFR Deda-Topliţa s-a reluat la ora 6.40, după ce a fost blocată mai bine de două ore.
”A fost blocat circulaţia pe tronsonul respectiv începând cu ora 4.00 din cauza căderii unor copaci pe linia curentă. S-a intervenit cu echipe CFR pentru îndepărtarea copacilor. Au fost oprite trei trenuri de călători în staţiile din apropiere”, potrivit lui Virag.
Judeţul Mureş se află sub avertizare cod galben, fiind semnalate ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi vânt puternic la munte.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu