>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Agenţia de presă americană Bloomberg: Deşi România are cea mai mare creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde cea mai apăsătoare sărăcie


Celebra publicaţie economică şi platformă de analize, Bloomberg, scrie că, deşi România înregistrează cea mai rapidă creştere economică din Europa, în spatele ei se ascunde o sărăcie categorică, informează Ziarul Financiar.

Unul din doi români spune că se confruntă cu probleme care nu ar trebui să existe deloc într-o societate dezvoltată, mai ales într-una care înregistrează o astfel de creştere economică.
Aceşti oameni spun că se regăsesc de multe ori în inabilitatea de a-şi încălzi locuinţele sau de a-şi permite să mănânce carne sau peşte în fiecare zi, potrivit raportului Eurostat.
Nivelul statistic al oamenilor care se confruntă cu aceste probleme a ajuns să fie triplu faţă de media Uniunii Europene, în timp ce economia României înregistrează o creştere de 8,8% în al treilea trimestru, cea mai mare creştere din ultimul deceniu.În ciuda faptului că Bulgaria este cea mai săracă ţară din blocul european în ceea ce priveşte PIB per capita, România a înregistrat, conform datelor Eurostat, un nivel mai ridicat de sărăcie. Datele arate că unele dintre statele fost comuniste care fac parte acum din Uniunea Europeană, vor fi nevoite să menţină nivelul de creştere economică ridicat pentru a reduce semnificativ diferenţa de trai dintre est şi vest. Bloomberg scrie că acest lucru nu va fi uşor de făcut.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu