>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Autorităţile israeliene au eliberat trei turci reţinuţi în timpul protestelor de la Ierusalim


O instanţă din Israel i-a eliberat, fără să-i pună sub acuzare, pe trei cetăţeni turci suspectaţi că ar fi agresat ofiţeri de poliţie în timpul unor proteste la Ierusalim, potrivit unui oficial israelian, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

Micky Rosenfeld, un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene, a declarat că cei trei turci au încercat să ajungă la Moscheea Al Aqsa, unde "intenţionau să participe la o demonstraţie".
Oficialul a precizat că cei trei "au agresat ofiţerii de poliţie de acolo", fără să ofere mai multe detalii despre incident.
Cei trei au fost arestaţi vineri, însă autorităţile au refuzat să dea mai multe detalii, menţionând doar că este o consecinţă a confruntărilor între forţele de ordine israeliene şi palestinieni, care protestează faţă de decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului.
Aduşi sâmbătă în faţa unei instanţe din Ierusalim, suspecţii nu au făcut nicio declaraţie, însă doi dintre ei au ridicat patru degete, aparent fiind vorba de simbolul Rabia care semnifică solidaritate cu mişcarea Frăţia Musulmană.
Nick Kaufman, avocatul apărării, a declarat că poliţia a cerut instanţei ca cei trei suspecţi să fie puşi sub acuzare pentru agresiune la adresa unui ofiţer de poliţiei şi opunere la arestare.
"Era evident că acesta a fost un caz cu încărcătură politică, astfel că în mod corect, judecătorul i-a eliberat", a afirmat avocatul.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu