>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Avertizare ANM de ploi şi ninsori, în toată ţara, până duminică seara


Meteorologii avertizează că, începând de sâmbătă dimineaţa până duminică seara, în toată ţara vor fi ploi şi ninsori, iar în unele zone se va forma polei. La munte, se vor semnala intensificări ale vântului cu rafale de 70-90 kilometri pe oră.

Potrivit informării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, începând de sâmbătă dimineaţa se vor înregistra precipitaţii mixte în vest, nord şi centru, predominant ninsori la munte şi intensificări ale vântului.
Până duminică seara, aria precipitaţiilor va cuprinde toate regiunile.
În vestul, nordul şi centrul ţării, sâmbătă vor fi precipitaţii la început sub formă de ploaie, apoi mixte, iar din noaptea de sâmbătă spre duminică mai ales sub formă de ninsoare.La munte vor predomina ninsorile şi izolat vor fi condiţii de polei.
LIVECAM teleferic.ro
Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 15 l/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă.
Vântul va avea intensificări în zonele montane, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăşi 70 - 90 de kilometri pe oră, iar ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea redusă.
Intensificări temporare vor fi şi în celelalte regiuni, cu viteze mai mari în cele vestice şi sudice, unde se vor atinge 50 - 70 de kilometri pe oră.
Informarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie este în vigoare de sîmbătă de la ora 8.00 până duminică la ora 20.00.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu