>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Cazul jurnalistei asasinate în Malta: Opt persoane suspectate, reţinute. Toate au cazier


Poliţia din Malta a reţinut opt persoane suspectate că ar avea legătură cu asasinarea jurnalistei de investigaţii Daphne Caruana Galizia, a anunţat premierul maltez Joseph Muscat, la aproape două luni după ce vehiculul în care victima se afla a fost aruncat în aer, informează agenţia Reuters.

Toţi suspecţii sunt de naţionalitate malteză şi au cazier, a adăugat premierul.
Poliţia are la dispoziţie 48 de ore pentru a audia suspecţii, după care trebuie fie să-i elibereze, fie să-i inculpe.
O jurnalistă foarte cunoscută, ale cărei postări atrăgeau mai mulţi cititorii decât toate ziarele din Malta, Caruana Galizia a fost descrisă de site-ul Politico ca “un WikiLeaks într-o singură femeie“. Articolele ei au incomodat teribil diverse personaje influente din Malta, atât din lumea politică, cât şi din lumea interlopă.Daphne Caruana Galizia a fost ucisă pe data de 16 octombrie după ce maşina în care se afla a fost distrusă de o explozie puternică. Pe blogul său, Galizia a denunţat mai multe cazuri de corupţie în care erau implicaţi inclusiv o serie de oameni politici importanţi.
Cele mai noi dezvăluiri ale sale îl vizau chiar pe premierul Maltei, Joseph Muscat, şi doi dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai lui. Jurnalista a dezvăluit presupuse legături între aceştia şi trei companii offshore şi vânzarea de paşapoarte malteze către oficiali din Azerbaijan.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu