>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Doi instructori de schi şi opt copii, coborâţi de la Cabana Postăvaru de salvamontişti


Doi instructori de schi şi opt copii au fost coborâţi, luni seara, de salvamontişti din zona Cabanei Postăvaru, unde au fost surprinşi la lăsarea întunericului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Echipa Serviciului Public Local Salvamont Braşov a fost anunţată, luni seara, prin dispeceratul 112 că un grup de patru persoane, între care un adult, instructor de schi, şi trei copii cu vârste între 6 şi 8 ani au fost surprinşi de întuneric şi ceaţă în zona Cabanei Postăvaru de pe Drumul Roşu. Potrivit salamontiştilor, cei patru se aflau în imposibilitate de a se mai coborî.
Când au reuşit să aducă grupul jos, instructorul le-a spus salvamontiştilor că încă un grup format dintr-un adult instructor şi cinci copii cu vârste între 7 şi 9 ani sunt şi ei blocaţi în zona inferioară a pârtiei Sulinar, zonă care este, de altfel, închisă.
Pentru evacuarea acestora salvamontiştii braşoveni au apelat la cei care întreţin pârtiile şi care au pus la dispoziţia salvatorilor o maşină de bătut zăpada, cu ajutorul căreia au coborât, în siguranţă, şi cel de-al doilea grup.
Salvamontiştii le recomandă organizatorilor de tabere de schi sau instructorilor din alte zone cu grupuri de copii, care nu sunt familiarizaţi cu pârtiile din masivul Postăvaru să fie prudenţi şi responsabili, mai ales când au în grijă copii, să respecte orarul de funcţionare al instalaţiilor de transport pe cablu şi ora de închidere a pârtiilor.(Mediafax)
Salvamont Poiana Brasov
acum 3 ore
Actiune de evacuare nocturna.
In cursul zilei de astazi 18.12.2017, in jurul orei 17:30 echipa Serviciului Public Local Salvamont Brasov a fost anuntata prin dispeceratul 112 de existenta unui grup de 4 persoane- un adult (instructor de schi din alta zona) si 3 copii cu varste intre 6-8 ani prinsi de intuneric si ceata in zona Cabanei Postavaru de pe Drumul Rosu in imposibilitate de a mai cobora.
Ne-am deplasat cu UTV-ul pentru preluarea si transportul lor la baza partiei. ...
Vezi mai mult
Fotografia postată de Salvamont Poiana Brasov.

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu