>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Formaţiunea de extremă-dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ) revine la putere în Austria/Sebastian Kurz devine cel mai tânăr şef de guvern din Europa


Partidul Popular (ÖVP, centru-dreapta, consevator), condus de Sebastian Kurz, şi Partidul Libertăţii (FPÖ) au ajuns la un acord pentru formarea noului guvern de la Viena, au anunţat surse familiare cu negocierile între cele două formaţiuni, potrivit postului Dpa.

În urma negocierilor, Sebastian Kurz devine cancelar al Austriei şi cel mai tânăr lider guvernamental din Europa, în timp ce Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii extremă-dreapta Partidul Libertăţii, va ocupa postul de vicecancelar.
Printre obiectivele noului guvern se numără reducerea birocraţiei, întărirea democraţiei directe şi restricţionarea suplimentară a imigraţiei.
În plus, coaliţia ar dori şi să anuleze interdicţia privind fumatul în restaurante şi baruri, care este programată să intre în vigoare anul viitor.Partidul Libertăţii (FPÖ) a solicitat şefia ministerelor de Interne şi Afacerilor Externe, prezentându-l pe Karin Kneissl, analist independent pe chestiuni privind Orientul Mijlociu, drept candidat.
Formaţiunea de extremă-dreapta s-a clasat pe locul al doilea la alegerile din octombrie şi a mai făcut parte de două ori dintr-o coaliţie guvernamentală, în 1986-1987 şi 2000-2005.
Formaţiuni populiste de extremă-dreapta sau naţional-conservatoare sunt reprezentate în executivele mai multor ţări membre ale Uniunii Europene, anume în Bulgaria, Finlanda, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia şi Slovacia.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu