>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Fostul secretar de stat Răzvan Murgeanu, audiat la DNA ca martor în dosarul Tel Drum


Fostul secretar de stat în ministerul Dezvoltării Răzvan Murgeanu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori, el precizând că are calitatea de martor. Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că acesta este audiat în dosarul Tel Drum.

Răzvan Murgeanu a precizat, la intrarea în sediul DNA, că are calitatea de martor.
Întrebat dacă ştie ca Tel Drum să fie implicată în vreo ilegalitate, Murgeanu a precizat : "Nu ministerul hotăra, ci judeţul".
Fostul secretar de stat din ministerul Dezvoltării a dat detalii despre o întâlnire pe care ar fi avut-o cu Liviu Dragnea.
"A fost o întâlnire informală în care Dragnea era cumva nelămurit de ce se întâmplă. Şi i-am spus ce se întâmplă. Primisem o înştiinţare, nu de la OLAF, aşa cum s-a spus, ci noi primisem de la auditul lui DG Regio, în care erau suspiciuni cum că ar fi fost nişte nereguli. El ştia, doar m-a întrebat dacă ştiu ceva în plus. Atât. Eu nu aveam nimic în plus. S-au dat nişte corecţii, din câte îmi aduc aminte", a declarat Murgeanu.
Luni, Cristian Duică, fost director în cadrul Companiei Naţionale de Drumuri şi Autostrăzi, a fost audiat, tot ca martor, în dosarul Tel Drum. Duică a fost angajat al companiei Tel Drum în anul 2012. Şi deputatul PSD Ion Mocioalcă a fost audiat, de procurorii DNA, în aceeaşi cauză. În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.
Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.
Preşedintele PSD a contestat sechestrul dispus de DNA în dosarul Tel Drum, invocând faptul că nu s-a constituit nicio parte vătămată în cauză. Contestaţia a fost respinsă.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu