>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Gabriela Firea: Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” ar putea fi funcţional din martie 2018. Există toate avizele


Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, după o vizită la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu”, că unitatea sanitară ar putea fi din nou funcţională din luna martie a anului viitor, precizând că există deja toate avizele necesare, iar echipamentele medicale sunt în curs de montare.

„Spitalul are toate avizele, iar conducerea ASSMB este în discuţii avansate cu Ministerul Sănătăţii pentru aprobarea structurii medicale, astfel încât în luna martie a anului viitor unitatea medicală să fie funcţională.(...) În primul trimestru al anului viitor, Bucureştiul va avea cel mai modern spital de pediatrie din ţară! În acest moment putem spune că noul spital de copii "Victor Gomoiu" este aproape finalizat. În prezent se fac o serie de recompartimentări, impuse de avizul DSP. Încă de acumdouă săptămâni a început montarea echipamentelor medicale, ultramoderne. Se fac, de asemenea, teste ale tuturor instalaţiilor din clădire, sanitare, electrice, termice şi fluxuri medicale”, a explicat Gabriela Firea.
Precizările au fost făcute în contextul în care primarul general a făcut o vizită neanunţată la Spitalul Gomoiu pentru a verifica stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiţii.
De semenea, aceasta a menţionat că, la preluarea mandatului de primar, lucrările la acest spital erau blocate din cauza neasigurării plăţilor pentru constructor şi consultant şi a neînţelegerilor dintre aceştia.Noul spital are o suprafaţă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi, şase etaje, 17 secţii, dintre care 10 noi, (pneumologie pediatrică, alergologie şi imunologie, gastroenterologie pediatrică, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, oncologie, hematologie, endocrinologie, chirurgie pediatrică, ortopedie şi dermatologie), precum şi trei compartimente (ORL, reabilitare medicală şi dermatologie pediatrică) şi un număr total de 222 de paturi (dintre care 202 spitalizare continuă şi 20 spitalizare de zi).
„După finalizarea spitalului nou şi mutarea activităţii din clădirea veche, această se va transformă într-un centru de excelenţă pentru oncologia pediatrică. Spitalul că avea şi o parcare subterană cu o capacitate de 120 locuri. De asemenea, o parte din clădirea vechiului spital va fi amenajată pentru cazarea părinţilor copiilor care vin la operaţii şi tratamente", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de PMB.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu