>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Insurgenţi din Yemen susţin că au lansat o rachetă spre o centrală nucleară din Emiratele Arabe Unite/ Guvernul din Abu Dhabi nu confirmă niciun atac


Insurgenţii huthi din Yemen afirmă că au lansat o rachetă de croazieră spre o centrală nucleară aflată în construcţie în Emiratele Arabe Unite, dar autorităţile din Abu Dhabi nu au confirmat niciun atac, informează postul Al Jazeera şi agenţia Reuters.

"A fost lansată o rachetă de croazieră spre centrala nucleară Al-Barakah", au anunţat insurgenţii huthi prin intermediul agenţiei de ştiri Saba şi al postului de televiziune Al-Masirah.
Mohammed Abdulsalam, un purtător de cuvânt al insurgenţilor huthi, a confirmat lansarea unei rachete spre Emiratele Arabe Unite.
Centrala nucleară Al-Barakah este prima construită în Emiratele Arabe Unite. Cele patru reactoare ar urma să devină operaţionale în perioada 2018-2020. Complexul atomo-electric se află în nord-vestul Emiratelor Arabe Unite.În Emiratele Arabe Unite există un sistem antibalistic american de tip THAAD (Terminalul pentru Apărare de Mare Altitudine). Emiratele Arabe Unite participă la coaliţia coordonată de Arabia Saudită care efectuează raiduri aeriene contra rebelilor huthi din Yemen.
În urmă cu câteva zile, insurgenţi huthi din Yemen au lansat o rachetă spre Arabia Saudită, dar proiectilul a fost interceptat de sistemele antibalistice saudite. Pe 4 noiembrie, insurgenţii huthi au lansat o rachetă spre Aeroportul din Riyad, capitala Arabiei Saudite, dar şi acest proiectil a fost interceptat.
Războiul civil din Yemen a început în 2015, între facţiuni ale insurgenţilor huthi, care îi oferă susţinere fostului preşedinte Ali Abdullah Saleh, şi forţele loiale Administraţiei conduse de Abdrabbuh Mansur Hadi. În contextul confruntărilor militare, organizaţiile teroriste Al-Qaida şi Stat Islamic au intensificat activităţile în Yemen.
O coaliţie internaţională coordonată de Arabia Saudită efectuează bombardamente împotriva insurgenţilor huthi. Conflictul s-a soldat, potrivit estimărilor ONU, cu peste 16.000 de morţi, inclusiv 10.000 de civili.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu