>
  • Politica

  • Economie

  • Sport

  • Actualitate

  • Editorial

  • Social

  • Dezvaluiri

Japonia vrea să cumpere sisteme de rachete capabile să atace locaţiile celor din Coreea de Nord


Japonia vrea să achiziţioneze sisteme de rachete care să îi ofere, pentru prima dată, capabilitatea de a ataca locaţiile rachetelor din Coreea de Nord, potrivit unor surse citate de site-ul televiziunii CNBC.

Statul japonez vrea să aloce o parte din bugetul pentru securitate, începând cu luna aprilie, pentru a studia dacă avioanele F-15 ar putea să lanseze rachete, inclusiv sistemul Multirol Aer-Sol (JASSM-ER), dezvoltat de compania americană Lockheed Martin şi care e capabil să lovească ţinte la 1.000 de kilometri depărtare.
"Există o tendinţă globală pentru folosirea rachetelor cu rază lungă de acţiune şi este normal ca Japonia să le ia în considerare", a adăugat sursa, completând că doreşte să rămână anonimă din cauză că nu este autorizată să vorbească despre proiect.
Japonia vrea, de asemenea, rachete capabile să lovească la 500 de km, dezvoltate de compania norvegiană Kongsberg Defence & Aerospace, care să fie transportate de avioane militare de asalt F-35, a anunţat recent televiziunea Fiji.Noile achiziţii nu vor fi incluse în bugetul aprobat deja de ministrul japonez al Apărării, însă fonduri suplimentare ar putea fi alocate pentru evaluarea acestor tipuri de rachete, a adăugat sursa.
"La momentul actual nu suntem interesaţi să investim în asta. Ne bazăm pe Statele Unite să lovească bazele inamice şi nu căutăm să ne schimbăm rolul", a declarat ministrul Apărării, Itsunori Onodera, marţi.
Coreea de Nord a testat o nouă rachetă balistică deasupra Japoniei, săptămâna trecută, atingând o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri şi ar fi parcurs o distanţă de 950 de kilometri, în 53 de minute.(Mediafax)

Postat în:: , ,

ziarul universul

Ziarul Universul

Săptămânal de informare, anchetă şi comentarii. Fondat: 1884 Luigi Cazzavillan, 2001 Ion Cilica-Deaconu Contact.

Lasa un comentariu